„Briuselyje turėjome Eglę Merkytę, dabar išvažiuos mūsų ilgametis darbuotojas E. Špokas. Jie dirbs pakaitomis. Jei prireiks, Edvardas galės dirbti ir operatoriumi“, – DELFI sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Minėti žurnalistai rengs reportažus radijui ir televizijai. Jie Europos Sąjungos institucijose kol kas neturės specialių patalpų.

Galimybė į Briuselį išsiųsti antrą žurnalistą atsirado valstybei LRT biudžete skyrus daugiau lėšų. Su E. Merkyte ir E. Špoku sudarytos terminuotos metinės darbo sutartys – jie Briuselyje dirbs Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu.

„Briuselio korespondentų punkto ateitis priklausys nuo skiriamo finansavimo“, – teigė A. Siaurusevičius.

DELFI primena, kad maždaug porą metų Lietuva buvo vienintele ES valstybe, neturinčia nė vieno ES institucijose akredituoto žurnalisto. Tai nutiko, kai į prezidentus kandidatuojančios Dalios Grybauskaitės atstovu spaudai tapo žurnalistas Linas Balsys, iki tol su žmona televizijos operatore Irmina Medeišyte keletą metų su Europos naujienomis supažindindavęs Lietuvos televizijos žiūrovus.

L. Balsiui grįžus į Lietuvą, Lietuvos korespondentų biuras Briuselyje buvo uždarytas dėl LRT užklupusių finansinių problemų. 2010 m. LRT skaičiavo, kad minimaliam dviejų Briuselyje dirbančių žmonių išlaikymui per metus reikėtų 0,45 mln. litų, dar 0,25 mln. Lt siektų vienkartinė investicija į automobilį, televizijos ir radijo techniką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)