„Taikliausio šūvio“ apdovanojimą Š. Černiauskui įteikė LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Aurelija Arlauskienė bei konkurso komisijos vadovė Rasa Liutkuvienė. DELFI žurnalistui įteiktas ir simbolinis prizas – kulkos formos raktų pakabukas.

DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė pabrėžė, jog galimo kalinių balsų pirkimo atskleidimas atskleidė politinės sistemos ydas bei pakeitė Lietuvos politinį gyvenimą.

„DELFI redakcija taip pat apdovanojo Šarūną už šį ypatingą tekstą. Reikia pripažinti, kad šis tekstas pakeitė Lietuvos politikos kraštovaizdį. Jei jis nebūtų pasirodęs, galbūt dabar netgi turėtumėm kitokią valdančiąją koaliciją. DELFI nepaprastai vertina Šarūno Černiausko darbą. Tai, ką jis daro, ir yra tikra tiriamoji žurnalistika, kurios Lietuvoje jau taip mažai belikę“, - sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Po šios publikacijos pasikeitė Seimo rinkimų rezultatai. Kuomet ginčas dėl kalinių balsų pirkimo ir rinkėjų papirkinėjimo nukeliavo iki Konstitucinio Teismo (KT), o jis nusprendė anuliuoti dalį rinkimų rezultatų bei panaikinti kelių „darbiečių“ surinktus balsus. Po KT sprendimo teisės į Seimo nario mandatą neteko Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo kalinių balsų pirkimo tebevyksta. Vienas iš įtariamųjų – vicemero J. Pinskaus visuomeniniu padėjėju dirbęs Eugenijus Maciulevičius. Būtent jis užfiksuotas DELFI paviešintuose vaizdo įrašuose, kuriuose atskleistos Darbo partijos patalpose vykusios derybos dėl maždaug 3 tūkst. laisvės atėmimo bausmę atliekančių asmenų paramos šiai politinei jėgai.

„Taikliausio šūvio 2011“ nugalėtoju pernai tapo DELFI apžvalgininkas Kazimieras Šiaulys už portale publikuotas muzikines apžvalgas.

Beje, LŽS Vilniaus skyrius rinko ne tik taikliausio šūvio, bet ir „Metų kornišono“ laureatą. Šis apdovanojimas, dar vadinamas Žaliojo agurkėlio prizu, skiriamas labiausiai iš blogosios pusės pasižymėjusiam kolegai. Stiklainį agurkų šioje nominacijoje pelnė žinomas žurnalistas Algimantas Čekuolis. „Metų kornišono“ apdovanojimas jam skirtas už Visagino atominės elektrinės projekto propagavimą reklaminiuose siužetuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)