„TV3 televizijos 2009 m. spalio 7 d., 2009 m. spalio 14 d. ir 2009 m. spalio 21 d. parodytose ir vėliau kartotose laidose „Akistata“ buvo paskelbti tikrovės neatitinkantys teiginiai apie 2009 m. spalio 5 d. nužudytą Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių.

Pareiškiame, kad 2009 m. spalio 5 d. nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius nėra nusikaltėlis ar pedofilas; niekada nebuvo apkaltintas ar įtartas pedofilija; nebuvo įtrauktas į jokius pedofilų sąrašus ar įskaitas; nepriklauso jokiam pedofilų klanui; nedalyvavo jokios pedofilų ar iškrypėlių orgijose; niekada neprievartavo, netvirkino, nežalojo ir nekankino Drąsiaus Kedžio dukters ar jos pusseserės; neturėjo jokių filmuotų vaizdų, kaip aukšti prokurorai tvirkina mažametes mergaites“, - laidos metu perskaitė K. Krivickas.

Tai padaryti televiziją buvo įpareigojęs Vilniaus apygardos teismas, taip pat nusprendė ir Lietuvos apeliacinis teismas. Nužudyto teisėjo motinai Anelei Furmanavičienei taip pat buvo priteistas 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimas ir daugiau kaip 4,3 tūkst. Lt atsiėjusios bylinėjimosi išlaidos.

Toks TV3 žingsnis pradžiugino J. Furmanavičiaus artimuosius.

„Vakar po trejus metus trukusio teismo buvo pasiekta labai svarbi pergalė tiek mūsų šeimai, tiek turbūt nemažai daliai Lietuvos visuomenės. Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi TV3 televizijos transliuojamoje laidoje „Akistata“ vedėjas K. Krivickas pagaliau paneigė melagingą ir
šmeižikišką informaciją apie nužudytą sūnų ir brolį J. Furmanavičių“, - rašoma J. Furmanavičiaus motinos Anelės ir jo seserų DELFI parašytame laiške.

DELFI primena, kad Kauno apygardos teismo teisėjas J. Furmanavičius buvo nušautas prieš 3 metus. Generalinės prokuratūros teigimu, surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, jog nužudant J. Furmanavičių dalyvavo kaunietis Drąsius Kedys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1303)