Šiuo metu dar vyksta derybos dėl galimo laikraščio pardavimo.

Laikraščio vadovybė lapkričio 20 dieną paskelbė apie savo sprendimą uždaryti laikraštį "Financial Times Deutschland", taip pat parduoti žurnalus "Impuls" ir "Boerse Online". Šie pasiūlymai buvo įtraukti į leidyklos "Gruner + Jahr" stebėtojų tarybos posėdžio, kuris vyko lapkričio 21 d., darbotvarkę. Nekilo abejonių, kad taryba pritars vadovybės siūlymams, tačiau oficialaus patvirtinimo kol kas nėra.

"Financial Times Deutschland" 2000 metais pradėtas leisti kartu su leidykla "Pearson". Leidinio tiražas siekia maždaug 102 tūkst. egzempliorių. "Pearson" savo 50 proc. dalį Vokietijos partnerei pardavė 2008 metais.

Laikraščio nuostoliai kaupėsi jau nuo 2000 metų. Dabar jie siekia maždaug 250 mln. eurų.

Oficialiais duomenimis, Vokietijos dienraščių pajamos iš reklamos per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių, palyginus su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 6 proc., iki 4,1 mlrd. eurų.

Praėjusią savaitę ieškinį dėl bankroto pateikė vienas iš didžiausių Vokietijos dienraščių "Frankfurter Rundschau". Naujienų agentūra DAPD, kuri daugiausia remiasi laikraščiais, tokio žingsnio ėmėsi šiek tiek anksčiau.

Vokietijos laikraščių leidėjų federacijos duomenimis, per trečią šių metų ketvirtį skaitytojai 333 skirtingiems šalies laikraščiams išleido 22,8 mlrd. eurų, todėl Vokietija yra didžiausia Europos rinka ir penkta pagal dydį pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)