46 metų Costas Vaxevanis, televizijos žurnalistas veteranas, kuris dabar leidžia žurnalą "Hot Doc", tvirtina, kad dirbo savo darbą, o ministrai, kurie turėjo patikrinti tą sąrašą dėl galimo vengimo mokėti mokesčius, dvejus metus nieko nedarė.

"Mes tai ištversime. O jie?" - prieš teismo proceso pradžią "Twitter" parašė C. Vaxevanis.

Žurnalistas, kuris buvo areštuotas sekmadienį, buvo apkaltintas privatumo pažeidimu, jam gresia kalėjimas iki trejų metų.

Jo advokatai, kurie kaltinimus vadina "neapibrėžtais", sakė, kad virtinė žmonių, kurių vardus C. Vaxevanis paskelbė, teisme liudys jo naudai.

Tarptautinės žurnalistų federacijos vadovas Jimas Bumelha sakė, kad liudijo C. Vaxevanio naudai, ir pavadino šį teismo procesą "absurdišku farsu".

C. Vaxevanis apkaltino Graikijos valstybę veidmainyste ir sakė, kad teisingumo sistema pataikauja korumpuotai politinei sistemai.

"Mūsų politikai skelbiasi esą demokratai. Aš to įrodymų nematau", - ketvirtadienį rašo jis britų laikraštyje "The Times".

"Klausiu, ar Graikijos teisingumas parodys, kad įstatymas gina visuomenės interesą ir žodžio laisvę ... Žurnalistikoje privalai daryti, kas, tavo galva, teisinga, negalvodamas apie pasekmes", - rašo jis.

C. Vaxevanis minėtą sąrašą paskelbė žurnalo šeštadienio numeryje. Asmenų, turinčių sąskaitų Ženevoje įsikūrusiame banke HSBC, sąraše yra daugiau nei 2 tūkst. pavardžių.

Jis buvo sudarytas 2007 metais, kai vienas HSBC darbuotojas pavogė ir nutekino duomenis apie 24 tūkst. banko klientų.

Šioje medžiagoje minimus Graikijos piliečių vardus Atėnams 2010 metais perdavė tuometinė finansų ministrė Christine Lagarde, todėl ji dar vadinamas Lagarde sąrašu.

C. Vaxevanis sako, kad šią informaciją gavo laišku iš neįvardijamo asmens, kuris tvirtina ją gavęs iš vieno politiko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)