Manoma, kad tai susiję su išmaniesiems telefonams skirta programėle „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kuria mielai naudojasi jaunoji karta. Programėlė, kurios pagalba savo išmaniajame telefone galima varžytis su laidos dalyviais, per pirmas keturias šio sezono „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidas buvo parsisiųsta 16 500 kartų. Naujausiais duomenimis, šiuo metu jau yra daugiau kaip 6 tūkstančiai registruotų programėlės vartotojų.

„Atėjo laikas, kai galime paneigti stereotipą, kad LRT orientuota tik į vyresniąją kartą. Didžiuojamės, kad mūsų pastangos išmaniųjų technologijų srityje jau duoda vaisius: šiandien mus renkasi vis daugiau jaunųjų žiūrovų“, – sako LRT komunikacijų ir teisių valdymo departamento vadovas Arnas Zuikis.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ programėle savo žinias tikrinasi ir vyresni LRT televizijos žiūrovai. Jauniausiam programėlės vartotojui – 7, vyriausiajam – 56 metai. Tarp programėlės gerbėjų, beje, dominuoja moterys, sudarančios 62 procentus viso vartotojų skaičiaus.

„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ programėle nemokamai gali naudotis visų pagrindinių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių operacinių sistemų vartotojai: iOS (iPhone, iPad), Android, Symbian bei Windows phone operacinėse sistemose.

Nemokama „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ programėlė sukurta bendradarbiaujant su telekomunikacijų bendrove „Omnitel“, mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia Lietuva“ bei programėlių kūrėjais „AppCamp“.

Nuorodas, kur galima parsisiųsti programėlę, galima rasti: http://www.lrt.lt/apie-lrt/programeles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)