Po šią savaitę išplatinto komercinių televizijų, nacionalinio transliuotojo bei siuntimo paslaugas teikiančių įmonių kreipimosi, LRTC veikla susidomėjo ne viena institucija – apie transliacijų perdavimo paslaugų tyrimo pradėjimą jau paskelbė Ryšių reguliavimo tarnyba, o dabar tai svarstyti pradeda ir Konkurencijos taryba.

Komercinių transliuotojų atstovai tikisi, kad bus pradėtas tyrimas dėl kainų ir ypač dėl LRTC trukdymų konkurentams naudotis telecentro turima infrastruktūra.

Kaip buvo pranešta anksčiau, komercinių transliuotojų, Lietuvos nacionalinio transliuotojo bei siuntimo paslaugas teikiančių įmonių atstovai kreipėsi į įvairias valstybės institucijas dėl neskaidrios ir galimai konkurencijos teisės nuostatas pažeidžiančios LRTC veiklos. Kreipimosi rašte sakoma, kad rinkos dalyviai yra priversti naudotis LRTC paslaugomis, nes lygiaverčių alternatyvų nėra, o potencialių konkurentų iniciatyvos ir bandymai ateiti į rinką yra slopinami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)