Nauji nariai taryboje pakeis kadenciją baigiančius Vilniaus universiteto profesorių Alvydą Jokubaitį, rašytoją Marcelijų Martinaitį, žurnalistus Artūrą Račą ir Rimvydą Valatką.

A. Račą į tarybą D. Grybauskaitė paskyrė 2008 m., kuomet iš jos pasitraukė žurnalistas Romas Sakadolskis.

Savo asmeniniame puslapyje A. Račas pirmadienį rašo norėjęs dar šiek tiek padirbėti taryboje. Apie tai jis susitikime užsiminė ir šalies vadovei.

„Dabar jau, panašu, viskas visiškai aišku: tikriausiai galiu konstatuoti, kad prezidentės, kurios atstovu LRT Taryboje buvau, mano veikla LRT Taryboje netenkino. Kas konkrečiai netenkino, nežinau, prezidentė susitikime apie tai nekalbėjo, bet tai tikriausiai nelabai ir svarbu“, – savo svetainėje skelbia A. Račas.

Kadenciją baigiančius tarybos narius, išskyrus A. Račą, į tarybą buvo delegavęs prezidentas Valdas Adamkus.

Nori efektyvaus ir nepriklausomo transliuotojo

Ž. Pečiulis – Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto direktorius ir žiniasklaidos analitikas, Z. Gaidienė – ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė, dėstanti finansų disciplinas bei konsultuojanti įmones finansų ir valdymo klausimais. L. Jablonskienė – Nacionalinės dailės galerijos vadovė, dailėtyrininkė, G. Lastauskienė – Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros docentė.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, pasak šalies vadovės, patyrę žiniasklaidos, kultūros, finansų ir teisės sričių profesionalai sustiprins LRT tarybą ir padės efektyviau spręsti laidų kokybės, finansų valdymo ir kitus strateginius klausimus.

„Susitikime su naujais LRT tarybos nariais šalies vadovė pabrėžė, jog savo darbe jie turi vadovautis profesionalumu, pilietiškumu bei sąžine, siūlyti konstruktyvius sprendimus ir padaryti viską, kad visuomeninis transliuotojas būtų objektyvus ir nepriklausomas, puoselėtų ir ugdytų meilę bei pagarbą valstybei“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

LRT taryba – aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Keturis tarybos narius 6 metams skiria prezidentas, keturis narius 4 metams skiria Seimas, dar keturis narius, kaip savo atstovus (po vieną), 2 metams skiria šios organizacijos: Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

Šiuo metu tarybai vadovauja Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Tarybai taip pat priklauso Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, Mokyklų tobulinimo centro direktorė Eglė Pranckūnienė, žurnalistai Liudvikas Gadeikis ir Edmundas Ganusauskas, pedagogė Audronė Pitrėnienė, verslo konsultantas Tomas
Eitutis, humanitarinių mokslų daktarė Gražina Daunoravičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)