"Lietuvos Prezidentą renka tauta. Korumpuotas klanas paniekino tavo valią. Pasipriešink klanui. Balsuok už R. Pakso liberalų demokratų komandą Europarlamente", - būtent tokio turinio reklaminio klipo transliacijas nacionaliniame radijuje ir televizijoje trečiadienį bandė užsakyti liberaldemokratams dirbanti viena reklamos agentūra.

Televizijai paruoštame klipe panašus tekstas iliustruojamas gamtos stichijų vaizdais.

Pasak LRT generalinio direktoriaus Kęstučio Petrauskio, suabejoję tokios reklamos turiniu, reklamos skyriaus darbuotojai kreipėsi į jį, klausdami, ar tokia reklama galima.

"Pasiklausiau ir pasakiau, kad nacionalinis radijas ir televizija negali transliuoti tokių dalykų, nes Reklamos įstatymo 5 straipsnyje aiškiai nurodoma, kad tokia reklama negalima - ja klaidinama ir bandoma kiršinti Lietuvos žmones. Ir tų klipų teiginiai niekaip nėra pagrįsti, ko reikalauja įstatymas", - ketvirtadienį Eltai sakė LRT vadovas K. Petrauskis.

Pasak K. Petrauskio, LRT atsisakius transliuoti Liberaldemokratų partijos agitaciją, šios partijos atstovai grasino LRT komercijos direktoriui teismais.

"Matyt, jų taktika yra tokia - per skandalus didinti savo populiarumą", - teigė K. Petrauskis. LRT vadovo nuomone, patiems liberaldemokratams iškyla grėsmė "neišeiti iš teismų", kai jie visas kitas partijas bei savo politinius oponentus vadina korumpuotu klanu.

LRT vadovas sakė negalįs atskleisti, kokios apimties ir kokios vertės buvo liberaldemokratų užsakymai, kurių LRT atsisakė, nes tai esanti komercinė paslaptis.

Liberaldemokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis LRT vadovų sprendimą netransliuoti partijos rinkimų reklamos vadino politine cenzūra.

"Manau, kad visuomeninis radijas ir televizija demonstruoja politiškai nekorektišką elgesį. Jų atsisakymas transliuoti partijos rinkimų reklamą yra neteisėtas, pažeidžiantis rinkimų bei kitus įstatymus", - sakė V. Mazuronis. Liberaldemokratų partijos lyderio įsitikinimu, Reklamos įstatymas, kuriuo remiasi nacionalinio transliuotojo vadovai, politinės reklamos atveju negalioja.

"Mūsų manymu, Lietuvoje yra korupcija ir yra tos korupcijos klanas, kuris kasdien paniekina Lietuvos žmonių interesus, ir mes turime teisę apie tai sakyti", - teigė V. Mazuronis.

Liberademokratai, anot V. Mazuronio, LRT vadovų sprendimą netransliuoti reklamos pirmiausia apskųs LRT tarybai. Be to, liberaldemokratai sako atviru laišku kreipsis į visus kandidatus, ragindami "apginti laisvo žodžio principus ir prašydami reaguoti į neteisėtą politinę cenzūrą".

V. Mazuronio teigimu, pagrindinės komercinės televizijos - LNK, TV3, TV4 - liberaldemokratų reklamos klipus pradės transliuoti jau nuo šiandienos, komercinės radijo stotys šiuos klipus, V. Mazuronio teigimu, jau transliuoja.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją