"Žinių radijas" penktadienį viešai pareiškė atsiribojantis nuo savo žurnalisto Audrio Antanaičio interviu su R.Paksu, nes jis buvo parengtas be šios radijo stoties vadovų žinios.

Nuo interviu atsiribojo ir jo autorius A.Antanaitis.

"Sutikau kalbėtis, tikėdamasis, jog prezidentas aiškiai atsakys į klausimus, kuo jį šantažavo ir spaudė Jurijus Borisovas. Į šį klausimą atsakymo negavau. Todėl nesutinku, kad interviu būtų kur nors rodomas, nes nežinau, kaip pokalbis buvo sumontuotas, ir kas iš jo liko", - rašoma penktadienį išplatintame A.Antanaičio pranešime spaudai.

Žurnalistas teigia "padaręs klaidą" ir mano, kad juo pasinaudota siekiant politinių tikslų. Todėl A.Antanaitis neprisiima atsakomybės už pokalbio su prezidentu turinį.

Interviu buvo įrašytas antradienį Prezidentūroje. Interviu iš R.Pakso kartu su A.Antanaičiu ėmė Šilutės rajono laikraščio "Šilo karčiama" redaktorė Kristina Toleikienė.

BNS žiniomis, interviu prezidentas nufilmuotas be švarko, siekiant pabrėžti jo "neoficialumą" ir "paprastumą".

BNS šaltinių teigimu, ilgame, net 45 minučių trukmės Prezidentūros sumontuotame interviu R.Paksas atsakinėja į klausimus apie dosniausią savo rinkimų kampanijos finansuotoją Jurijų Borisovą bei apie asmeninį gyvenimą.

Interviu buvo pasiūlytas visoms Lietuvos regioninėms televizijoms. Nacionaliniams kanalams jis nesiūlytas, žinant, anot kai kurių Prezidentūros pareigūnų, "išankstinį neigiamą jų požiūrį į R.Paksą".

BNS apklausti Šiaulių bei Panevėžio regioniniai TV kanalai patvirtino rodysią interviu penktadienio vakarą, o TV stotis "Pūkas" - dar ir šeštadienį bei sekmadienį. Kanalų atstovai neatsakė į klausimą, ar už interviu transliaciją jiems sumokėta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją