„O kodėl viskas, kas vyksta pasaulyje, turėtų būti rodoma per Lietuvos televiziją (LTV)? Anksčiau rodėme, nes LTV buvo normaliai finansuojama ir, kaip žinote, nebuvo problemų, kad radiją transliuotų iki 11 valandos vakaro, „Opus3“ nebūtų, žmones iš darbo atleidinėtų, ir laidų originalių nebebūtų. Viskas dėl finansų, o tai kainuoja nepigiai“, - DELFI sakė LTV sporto prodiuserė Laima Janušonytė.

Pasak L. Janušonytės, kainuoja įsigyti ne tik transliavimo teises – didelės ir techninių perdavimų sąnaudos. Į Europos pirmenybes LTV nesiuntė ir žurnalistų.

„Šiuo metu ateičiai išvis nematau, kad kažką dėl pinigų stygiaus transliuotume. Kitose šalyse žmonėms įdomioms varžyboms transliuoti pinigai skiriami atskira eilute. Tarkime, jeigu daug estų dalyvauja lengvosios atletikos čempionate, Vyriausybė atskira eilute finansuoja išlaidas renginiui parodyti. Pas mus kol kas tokios praktikos nėra“, - apgailestavo LTV sporto prodiuserė.

Europos lengvosios atletikos čempionato nerodys ir televizija „Sport1“. „Mes svarstėme vasarą transliuoti du didelius renginius - Europos lengvosios atletikos čempionatą ir pirmąsias jaunimo olimpines žaidynes Singapūre. Singapūro olimpinės žaidynės kaip ir masiškesnis renginys, ir daugiau lietuvių dalyvauja, tad priėmėme sprendimą transliuoti olimpiadą“, - aiškino „Sport1“ direktorius Remigijus Jurgelaitis.

Be to, pasak R. Jurgelaičio, čempionate labai aukštų rezultatų iš Lietuvos sportininkų nesitikima – dauguma jų dalyvaus atrankinėse varžybose ir nėra šimtaprocentinės tikimybės, kad pateks į kadrą.

DELFI primena, kad Barselonoje Lietuvai atstovaus 25 sportininkai ir 13 komandos trenerių bei medikų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją