TV4 savo žiūrovams primena tragiško likimo prancūzų aktorės Marie Trintignant, kurios gyvenimo ir mirties dramai Vilniuje neliko abejingų nei Lietuvoje, nei Prancūzijoje, kūrybą.

Marie filmografijoje apie 60 vaidmenų filmuose ir serialuose, ji dirbo su tokiais garsiais režisieriais kaip Claude‘as Chabrolis, Ettore Scola, Alain Corneau, Elizabeth Rappeneau, dažnai vaidino savo motinos Nadin Trintignant filmuose. 1967 m. motinos režisuotoje romantinėje dramoje „Mano meile, mano meile..“ ( „Mon Amour, Mon Amour...“) penkerių metų Marie ir pradėjo aktorės karjerą. M.Trintignant penkis kartus buvo nominuota prestižiniam Prancūzijos kino apdovanojimui „Cesar‘ui“ kaip geriausia metų aktorė.

Filme „Moteriška paslauga“ aktorė vaidina pagrindinės herojės Marie Latour (akt. Isabelle Huppert) draugę Lulu. Istorija plėtojasi Antrojo Pasaulinio karo metu Prancūzijoje. Likusi viena su dviems vaikais jauna moteris Marie Latour vos suduria galą su galu. Kartą ji padeda nelaiku pastojusiai kaimynei pasidaryti abortą Procedūra puikiai pavyksta. Savamokslė „gydytoja“nusprendžia verstis karo metu itin pelningu verslu – daryti abortus. Gyvenimas pastebimai pagerėja, tačiau neilgam...

Rež. Claude‘as Chabrolis.

Vaidina Isabelle Huppert, Marie Trintignant, Francois Cluzet, Nilsas Tavernier.

Prancūzija, 1988m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją