Šiuo draudimu, kurį Didžiosios Britanijos parlamentas priėmė praėjusių metų spalį, siekiama sumažinti su rūkymu susijusių mirčių skaičių.

Tai pirmas Tabako reklamos ir rėmimo įstatymo įgyvendinimo etapas, taip pat liečiantis ir pašto bei internetinę reklamą. Tabako gaminių bendrovėms taip pat uždrausta remti ir sporto renginius.

Vis dėlto Formulės 1, biliardo varžyboms ir kitiems pasauliniams sporto renginiams, labai priklausomiems nuo tabako gaminių reklamos, iki 2006 metų bus leista susirasti alternatyvių finansavimo šaltinių. Tabako gaminių reklama jau daugelį metų yra išgyvendinta iš Didžiosios Britanijos televizijos.

Prieš rūkymą pasisakančios visuomeninės grupės bei vyriausybė teigia, kad reklamos draudimas išgelbės 3 tūkst. gyvybių per metus - tai tik maža dalis iš 120 tūkst. britų, kasmet mirštančių nuo rūkymo sukeltų ligų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją