Laida “Žodis – ne žvirblis” bus sudaryta iš šmaikščių siužetų, kiekvienas mokys išvengti kokių nors kalbos klaidų ir iš jų kylančių nesusipratimų. Pavyzdžiui, užuot gatvę nuo sniego valius, sniegą nukasti, o gatvę palikti ramybėje; užuot darbo biržoje stovėjus – taip darbo ir nerasi, - biržoje registruotis.

Laidos autorė – Aldona Kumpytė. Ji laidas kurs su kalbininkėmis Dalia Blažinskaite ir Zita Kamanduliene.

Pasak laidos vedėjos A.Kumpytės, tai – ne sausos kritikos laida, o greitoji kalbos pagalba žiūrovui. “Gal esu idealistė, - sako laidos vedėja. – Bet norėčiau, kad visi kalbėtų taisyklingai. Kai paklausai, kaip šneka žmonės, net ausys linksta nuo klaidų. Žinau, kad lietuvių kalbos, nors ir gimtosios, reikia mokytis visą gyvenimą”.

Laidą “Žodis – ne žvirblis” remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas bei Valstybinė kalbos komisija. Rodydamas šią laidą, LNK kartu rodo, kad jam rūpi ir visuomeninės funkcijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją