Kaip DELFI pasakojo I. Makaraitytė, idėją, kad reikėtų atminimo lentos prie buvusios pirmosios redakcijos, pasiūlė buvusi „Atgimimo" žurnalistė Violeta Gaižauskaitė.

„Atgimimas" ypač savo gyvavimo pradžioje buvo ne šiaip savaitraštis. Tai buvo visas reiškinys, nes savaitraštyje atsispindėjo ne tik laisvėjančios Lietuvos gyvenimas, bet ir buvo kuriama nauja valstybė - vyko karštos diskusijos, pasikeitimai idėjomis, mintimis. Be to, „Atgimime" savo kelią pradėjo nemažai Lietuvos žurnalistų“, - kalbėjo I. Makaraitytė.

Pasak jos, Lietuvoje nė vienas kitas leidinys neišsilaikė dvidešimt metų. Tad „Atgimimas“ - visos nepriklausomos Lietuvos istorijos metraštis.

„O šiandienos Lietuvoje - ir vienas iš nedaugelio leidinių, kuris siūlo visuomenei alternatyvą komercinei žiniasklaidai. O tai reiškia, kad jame niekada nerasite užsakomųjų straipsnių, paslėptos užsakomosios reklamos, yra daug analizuojama, gvildenamos ne tik populiarios ir skambios temos, bet ir tai, kas tiesiog skauda. Čia dirbantys žurnalistai yra didžiulė vertybė - jie dirba iš idėjos ir tiki sąžininga žurnalistika“, - sakė I. Makaraitytė.

DELFI primena, kad „Atgimimas“ kasmet rengia Nacionalinio diktanto ir „Padovanok Lietuvai viziją“ konkursus, sulaukusius didelio visuomenės palaikymo ir dėmesio.

Savaitraštis „Atgimimas“ – nekomercinis leidinys, kurio pagrindinis pajamų šaltinis yra nekomercinę ir kultūrinę žiniasklaidą remiantis Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Viešosios įstaigos, leidžiančios savaitraštį, dalininkai yra I. Makaraitytė ir Sigitas Babilius. Įmonei vadovauja direktorė Dalia Jankaitytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją