Prieš apdovanojant metų geriausių kadrų autorius, tylos minute buvo pagerbtas praėjusiais metais nužudytas fotografas Viktoras Kapočius.

„Fotografui gyvybiškai svarbu turėti galimybę parodyti savo darbą. Juk jei nuotraukos niekas nemato, vadinasi, jos nėra. Galimybė dorai ir nuoširdžiu darbu parungtyniauti su kolegomis sukuria idealias sąlygas tobulinti ir asmeninį profesionalumą, ir kolektyvinę kokybę“, – sakė vienas iš konkurso žiuri narių, pasaulyje pripažintas fotografas Jeanas-Marcas Bouju.

Auksiniai spaudos kadrai atrinkti tarptautinei komisijai peržiūrėjus ir įvertinus daugiau kaip 7 tūkst. nuotraukų, kurias konkursui pateikė 138 Lietuvos spaudos fotografai.

Kaip ir kiekvienais metais, geriausios Lietuvos spaudos fotografijos publikuojamos fotoalbume „Lietuvos spaudos fotografija 2008“. Jos Vilniaus Rotušėje vyksiančioje parodoje bus eksponuojamos iki gegužės 31 d.

Ceremonijos metu buvo pristatytas profesionalių fotografų kuriamas žurnalas „Fotografijos ratas“, kurio redaktorius – Jonas Staselis.

Šių metų „Auksinių kadrų“ laureatai:

„Naujienų“ kategorijoje - Rolandas Žalgevičius iš Šilutės.

„Gyvenimo“ kategorijoje - Gediminas Žilinskas („Laima“).

„Portreto“ kategorijoje - Gedmantas Kropis („Žmonės“/„Laima“).

„Kultūros“ kategorijoje – Ramūnas Danisevičius („Klubas“).

„Sporto“ kategorijoje – Andrius Ufartas („Baltijos fotografijos linija“).

„Pramogų“ kategorijoje – Stasys Povilaitis iš Panevėžio.

„Gamtos ir jos apsaugos“ kategorijoje – Eugenijus Kavaliauskas iš Tauragės.

„Reportažo“ kategorijoje – Rolandas Parafinavičius („L.T.“).

„Spindesio“ kategorijoje - Tomas Kauneckas („Ciklopas“).

„Kariuomenės“ kategorijoje - Giedrė Maksimovicz (Krašto apsaugos ministerija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją