Trys naujos skaitmeninės antžeminės TV programos - "Info TV", kurio transliuotojas UAB "Laisvas ir nepriklausomas kanalas", "Bravo TV" (transliuotojas - UAB TV1) ir "BTV Linksmas" (transliuotojas UAB Baltijos TV) turėjo būti pradėtos transliuoti liepos 1-ąją.

"Mūsų įranga parengta, tačiau liepos 1 d. tas programas žiūrovai pamatys tik tuo atveju, jei įvyktų stebuklas. Neturime jokių raštų iš transliuotojų, kad jie ketina startuoti", - transliacijų išvakarėse sakė AB Lietuvos radijo ir televizijos centro (LRTC) eksploatacijos skyriaus viršininkas Algis Šalkauskas.

Praėjusią savaitę žiūrovai, įsijungę šiuos kanalus, matė spalvotas juostas, toks pat vaizdelis matyti ir po liepos 1-osios.

Pasak Radijo ir televizijos komisijos (RTK) patarėjo elektroninių ryšių klausimais Algimanto Kaziliūno, RTK neturi jokios informacijos apie transliuotojų planus, nėra negavusi jokių oficialių raštų ar prašymų atidėti transliacijos pradžią.

RTK antradienį žada patikrinti, ar naujos programos atsirado eteryje, rašo "Verslo žinios".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją