Konkursą jau 5 kartą organizuoja Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu.

Laida „Eduardo Andrė parkai Lietuvoje“ (5 kanalas) pripažinta geriausia nacionalinių televizijų kultūros laida, o regioninių televizijų – Ritos Ščiglinskienės „Rato, Rauduko kaustymas žemaičio Aleksandro Grigo kalvėje“ (Kelmės kabelinė televizija).

Geriausios nacionalinių radijų kultūros laidos vardo nusipelnė Prano Morkaus „Kultūra ir religija“ (Lietuvos radijas), iš regioninių – Viktoro Gerulaičio, Rimanto Kaziukėno ir Audronės Ivanauskienės laida „Iš valstybinių himnų istorijos“ (radijo stotis A2).

Geriausia radijo laida vaikams tapo Daivos Bauerienės, Rūtos Beltytės, Gilijos Žukauskienės ir Algirdo Veževičiaus laida „Vakaro Žvaigždelė. Gyvybės dienai“ (Žinių radijas). Geriausios televizijos laidos vaikams nominacijos šiais metais nutarta neskirti, kadangi konkursui buvo pateikta tik viena laida. Vertinimo komisija nusprendė leisti šiai laidai dalyvauti kitų nominacijų konkurse.

Specialųjį prizą už laidą, įkvepiančią pasididžiavimą Lietuva, laimėjo laida „Nerimo poezija“ (LTV2). Geriausia kultūros-švietimo informacinė laida Jūratės Samušytės „Laiko vinys“ (Žinių radijas). Geriausios kultūros-švietimo analitinės laidos vardo nusipelnė „Baltų duetas“ (Šiaulių regiono televizija „S plius“). Geriausia kultūros-švietimo pramogine laida išrinkta „Gustavo enciklopedija“ (LTV) . Už istorinės savimonės gilinimą apdovanota laida „Amžių šešėliuose“ (LTV2). Už gražią lietuvių kalbą įvertintas Julius Sasnauskas laidoje „Kultūra ir religija“ (Lietuvos radijas).

Konkursui iš viso buvo pateiktos 47 radijo ir televizijos laidos.

Konkurso nugalėtojai apdovanoti diplomais, prizais ir premijomis, kurias įsteigė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Pateiktas laidas vertino ir nugalėtojus išaiškino LRTK sudaryta Vertinimo komisija.