Šiais metais Lietuvos žurnalistai ir žiniasklaida atskleidė ne vieną skandalingą reiškinį ar įvykį. Nelegalios statybos valstybės saugojamose teritorijose, įtartini politikų ir jų šeimos narių verslo ir kiti finansiniai ryšiai, paviešinti skandalingi duomenys iš valstybės saugumo departamento veiklos. Tai tik dalis visuomenės piktžaizdžių, kurios kelia nuolatinį galvos skausmą visai visuomenei. Ir nors žurnalistų profesija viena pavojingiausių, o 2006 metais visame pasaulyje žuvo dar daugiau žurnalistų nei prieš metus, panašu, jog problemų pasaulyje ir atskirose šalyse, taip pat ir Lietuvoje, nemažėja.

Todėl gruodžio 26 dieną 10.10 val. (laidos kartojimas 19.10 val.) „Žinių radijo“ laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ bus diskutuojama apie tai, kuo ir kaip gali žurnalistai padėti padaryti šį pasaulį geresnį. Ar gali žurnalistai išspręsti esmines visuomenes problemas? Pareikškite savo nuomonę apklausoje dešinėje pusėje.

Laidoje dalyvauja: buvęs buvęs ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Rimgaudas Eilunavičius, žurnalistas ir Transparency International Lietuvos skyriaus direktorius Rytis Juozapavičius, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas profesorius Vytautas Nekrošius. Telefonu bus kalbinami politikai, kiti visuomenės veikėjai.

Laida „Žiniasklaidos anatomija“ – bendras Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Žinių radijo projektas.