Honkonge dirbęs "The Straits Times" reporteris Ching Cheongas 2005 metų balandį buvo sulaikytas Kinijos pietuose esančiame Guangdžou, į kurį atvyko rinkti dokumentų, susijusių su nemalonėn patekusiu buvusiu Kinijos komunistų partijos lyderiu Zhao Ziyangu. Jo byla pademonstravo, kaip griežtai Pekinas kontroliuoja žiniasklaidą.

Kinija yra tarp pasaulio valstybių, kuriose kalinama daugiausiai žurnalistų. Kinijoje kalinami mažiausiai 32 žurnalistai ir dar 50 interneto aktyvistų, nurodo organizacija "Reporters Without Borders".

Penktadienį Pekino teismas atmetė kaltinimus, kad laikraščiui "The New York Times" dirbęs tyrėjas kinas neteisėtai nutekino valstybines paslaptis, tačiau nuteisė jį trejus metus kalėti už sukčiavimą.

44 metų Zhao Yanas buvo kaltinamas tuo, kad atskleidė JAV laikraščiui Kinijos prezidento Hu Jintao ir jo pirmtako Jiang Zemino varžymosi dėl paskyrimų armijoje 2004 metais detales.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją