Televizijos kontrolieriai Jungtinėje Karalystėje uždraudė reklamuoti produktus, kurie gali skatinti vaikų tukimą. Draudimas kol kas galioja tik televizijos laidoms, kurias žiūri vaikai. Tačiau netrukus gali būti uždrausta apskritai reklamuoti nesveiką maistą.

Tokie apribojimai – milžiniškas smūgis reklamos verslu besiverčiančioms kompanijoms, dalies pelno neteks ir televizijos. Tačiau svarbiausia – tai privers reklamos strategijas peržiūrėti tokias kompanijas kaip „McDonald’s“ arba „Coca-Cola“.

Taip pat gali būti apriboti tokių superžvaigždžių kaip Davidas Beckhamas ar Britney Spears pasirodymai eteryje. Abu jie – „Pepsi“ limonado reklamos veidai. Vaikai reklamose gali nebepamatyti ir Simpsonų arba kitų pamėgtų animacinių filmų personažų.

Drastiškų priemonių Didžiojoje Britanijoje griebtasi dėl to, kad nesveiko maisto reklama skatina vaikus daugiau valgyti ir tukti. Statistika apie vaikus, kenčiančius dėl antsvorio, tiesiog šokiravo britus.

Medikai prognozuoja, kad dabartinė auganti karta – pirmoji po Antrojo pasaulinio karo, kurios gyvenimo trukmė bus trumpesnė nei jų tėvų.

Reklamose uždrausta gundyti vaikus įvairiais žaislais, kuriuos jie gaus, jei valgys vieną ar kitą produktą. Kompanijoms, gaminančioms maisto produktus, kuriuose yra daug cukraus, druskos ar riebalų, uždrausta finansuoti laidas vaikams. Visuomenės informavimo priemonės nebegalės platinti žinučių, skatinančių nesveiką gyvenimo būdą. Uždraustos reklamos, toleruojančios besaikį maisto vartojimą. Žodžiu, uždrausta viskas, kas tik gali padėti tukti.