Sudaryti tokią grupę nuspręsta Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto posėdyje, pranešė komitetas.

Pasak pranešimo, darbo grupę sudaro Seimo Informacinės visuomenės plėtros, Švietimo, mokslo ir kultūros komitetų, Vyriausybės kanceliarijos, Susisiekimo, Kultūros, Užsienio reikalų ministerijų, Ryšių reguliavimo tarnybos, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK), Lietuvos radijo ir televizijos tarybos, Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos, asociacijos "Infobalt" ir autorių teisių gynimo organizacijų atstovai.

Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras pernai gruodžio pabaigoje buvo pradėjęs tiesiogines programų LTV, LNK, TV3, BTV, "Tango TV" ir LTV2 transliacijas internete.

Tačiau kilus skandalui dėl neišpirktų autorinių teisių ir sulaukęs LRTK bei komercinių transliuotojų priekaištų dalį šių transliacijų LRTC nutraukė ir šiuo metu tiesiogiai transliuoja tik dalį LTV ir LTV2 programų.

Be to, LRTK yra nustačiusi, kad LTV2 laidas, kurioms transliuoti svetur neturi autorinių teisių, pakeičia kitomis ir tokiu būdu programą transliuodama per palydovą nusižengia įstatymams. Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija dėl šios problemos kreipėsi į Seimą.

Lietuviškus televizijos kanalus TV3, "Tango TV", LTV ir TV1 užsienyje per palydovą taip pat gali stebėti "Viasat" klientai. Tačiau "Viasat" atstovai teigia, kad autorinių teisių šioms transliacijoms užsienyje nėra išpirkę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją