Trečiadienį gausiai susirinkusiems žinomo karikatūrų herojaus gerbėjams buvo pristatytas naujų technologijų į virtualinę erdvę permestas prieš penkerius metus išleistas karikatūrų rinkinys "Č.Juršėnas su plaktuku ant Seimo šieno".

"Nėra karikatūrų, nėra politinio veikėjo, nepiešia tavęs, - vadinasi, nėra tavęs", - taip trumpai humoristinio dailės žanro vaidmenį politiko gyvenime suformulavo Č.Juršėnas. Interneto svetainėje Seimo pirmasis vicepirmininkas taip pat pateikia patarimą, kaip tapti protingu. Formulė, anot Č.Juršėno, labai paprasta: "juokis iš manęs, juokis iš savęs ir būsi protingas". Kartu jis neslėpė, kad visai neblogai kartais "būti ar apsimesti durnesniu už kitus".

Karikatūrų leidinį "Č.Juršėnas ant Seimo šieno" sudaręs Domas Šniukas nostalgiškai prisiminė buvusius retoriškų klausimų, "kas galėtų paneigti", "šliaužiančių perversmų" laikus - aukso amžių Lietuvos karikatūristams.

"Karikatūrai buvo geras metas, karikatūrų buvo daug, karikatūros buvo aštrios. O karikatūristai ir Č.Juršėnas buvo broliai dvyniai", - sakė D.Šniukas. Jo liudijimu, jei spaudoje kokią dieną Č.Juršėnas nerasdavo savo karikatūros, tai būdavęs rūškanas. D.Šniukas taip pat neslėpė įtarimų, kad Č.Juršėnas netgi bandęs papirkti karikatūristus, kad jį pieštų.

Kompaktinę karikatūrų plokštelę pristatyme Č.Juršėnas įteikė Seimo Pirmininko, Vyriausybės atstovams, partijos bičiuliams ir nedraugams, kuriems atstovavo Antanas Terleckas.

Visi kiti el.Juršėną "su plaktuku ant Seimo šieno" gali rasti internete: http://jursenas.lsdp.lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją