Tokį sprendimą trečiadienį susirinkime priėmė daugiau nei 40 įmonės "Klaipėdos" laikraščio redakcija" akcininkų.

"Akcininkų nepatenkino akcijų pardavimo kaina, kuri, palyginti su pradine, buvo sumažinta 10 procentų. Toliau liekame vien Lietuvos fizinių asmenų valdoma bendrove", - BNS sakė "Klaipėdos" laikraščio vyriausiasis redaktorius ir bendrovės direktorius Valdemaras Puodžiūnas.

Jis, motyvuodamas pasirašytu pasižadėjimu, neatskleidė, kokią kainą už minėtą akcijų paketą siūlė "Orkla". K.Puodžiūnas taip pat turi įmonės akcijų.

Pasiūlymus įsigyti laikraštį yra pateikę ir keli Lietuvos verslo atstovai, tačiau bendrovė neketina pasinaudoti gautais pasiūlymais.

"Nenorime priklausyti nuo Lietuvos verslo struktūrų - norime išlikti nepriklausomu leidiniu", - teigė V.Puodžiūnas.

Vis dėlto, jei "Orkla" pakeistų savo pasiūlymo sąlygas ir siūlomą kainą, "Klaipėda" neatmeta galimybės po pusės metų ar metų atnaujinti derybas su koncernu.

"Orkla" tam, kad nustatytų bendrovės akcijų kainą, samdė juridinius, finansinius ir personalo auditorius.

"Klaipėdos" laikraščio, kurio tiražas yra 18-30 tūkst., redakcijai dar priklauso laikraštis "Palangos tiltas", leidžiamas Palangoje, ir spaustuvė, kuri spausdina beveik 40 pavadinimų laikraščius iš Lietuvos, Latvijos, Kaliningrado srities.

"Klaipėdos" laikraščiu domėjosi ir kita Norvegijos žiniasklaidos grupė "Schibsted", kuri yra įsigijusi 67 proc. Lietuvos bendrovės Žurnalų leidybos grupė akcijų.

"Orkla" yra viena didžiausių Norvegijos bendrovių, jos pajamos pernai buvo 14,17 mlrd. litų, bendrovėje dirbo apie 35 tūkst. darbuotojų.

Vienas iš koncerno padalinių "Orkla Media" yra vienas iš didžiausių Skandinavijos privačių žiniasklaidos grupių, valdančių dienraščius, žurnalus, elektroninės žiniasklaidos priemones. Ši grupė vysto veiklą Skandinavijoje, Lenkijoje, Baltijos šalyse ir Ukrainoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją