"Juk 90 proc. gyventojų tam nepritars", - sakė jis, kalbėdamas ketvirtadienį Mogiliovo srities aukštųjų mokyklų studentams.

Be to, pasak A.Lukašenkos, būtina atsižvelgti į žmonių turimas bendravimo priemones, pavyzdžiui, internetą, kurių dėka jie gali gauti bet kokią informaciją.

Tuo pat metu, mano prezidentas, "valstybė turi iš dalies kištis į informacinės politikos formavimą, bet daryti tai civilizuotai ir neperlenkdama lazdos".

Šalies vadovas pažymėjo, kad Baltarusijos televizijai pavyko išvengti žiaurumo ir smurto eteryje. "Reikia pripažinti, kad iš daugumos televizijos kanalų šiandien liejasi pornografija, žiaurumas, smurtas ir banditizmas, bet tai nebūdinga mūsų, Baltarusijos, televizijai", - sakė jis.

"Mūsų televizija teisingesnė, mūsų žurnalistai sako tiesą, ir aš jiems neturiu pretenzijų", - pabrėžė prezidentas.

"Tik dėl vieno dalyko galėčiau papriekaištauti mūsų žurnalistams - jie nemoka kol kas taip subtiliai jėzuitiškai pateikti medžiagos, kaip tai daroma, tarkim, Rusijos televizijos kanaluose", - pridūrė A.Lukašenka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją