Dešiniosios pakraipos amerikiečių dienraštis "The Washington Times" išspausdino publikaciją, kurioje skaitytojai supažindinami su sovietinio laikotarpio Lietuvos patirtimi. Daugiausia dėmesio straipsnyje skiriama Gedimino prospekte įsikūrusiam KGB muziejui, kurio ekspozicijas sekmadienį apžiūrėjo ir D.Rumsfeldas.

Dienraščio korespondentas Billas Gertzas, remdamasis muziejuje dirbančio mokytojo Vaidoto Nikžentaičio pasakojimu, pažeria statistikos, jog nuo 1944 metų iki dešimtojo dešimtmečio kalėjime nužudyti 1037 lietuviai, čia dirbo 300 KGB agentų, o paskutinė politinė kalinė buvo paleista 1987 metais.

"The Washington Times" taip pat pabrėžia, kad Lietuvoje iš gyventojų atminties dar neišblanko skaudūs sovietinės eros prisiminimai. Žurnalistas, vaikščiojęs gatvėmis Vilniaus centre, teigia pastebėjęs ne vieną grafito užrašą, smerkiantį KGB.

Publikacijoje užsimenama ir apie šių dienų santykius tarp Vilniaus ir Maskvos. "Įtampa tarp Lietuvos ir Rusijos dar paaštrėjo praėjusį mėnesį, kai į Lietuvos oro erdvę užklydo sovietinių laikų naikintuvas Su-27. (...) Ši istorija sulaukė daug dėmesio Baltijos valstybių spaudoje, kurioje buvo teigiama, kad rusai taip pažeidė suverenitetą", - rašo "The Washington Times".

Kaip skelbiama dienraščio interneto svetainėje, 1982 metais įsteigtas ir Vašingtone leidžiamas laikraštis "The Washington Times" yra vienas dažniausiai cituojamų dienraščių Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją