"Klaipėdos" laikraščio redakcija su Norvegijos koncernu "Orkla" derasi jau keletą mėnesių, rašo "Verslo žinios".

"Klaipėdos" laikraščio vyriausiasis redaktorius ir bendrovės direktorius Valdemaras Puodžiūnas sakė, kad norvegai, domėdamiesi uostamiesčio dienraščiu, samdė juridinį, finansinį ir personalo auditus, o gavę jų išvadas pasiūlė akcijų kainą.

"Norvegai pasiūlė kainą už parduodamus du trečdalius įmonės akcijų, ir iki gruodžio 1 dieną akcininkai turi nuspręsti, ar ši kaina juos tenkina. Mane, kaip bendrovės direktorių, pasiūlyta kaina tenkina, be to, norvegai ketina formuoti dar ir bendrovės restruktūrizacijos fondą", - sakė V.Puodžiūnas.

Jo teigimu, Norvegijos koncernas pretenduotų į 100 proc. laikraščio akcijų. Dienraščio vadovas tikisi, kad akcininkams ši kaina bus priimtina ir sandoris įvyks dar šiemet.

"Klaipėdos" laikraščio redakcijai dar priklauso laikraštis "Palangos tiltas", leidžiamas Palangoje, ir spaustuvė, kuri spausdina beveik 40 pavadinimų laikraščius iš Lietuvos, Latvijos, Kaliningrado srities.

Uostamiesčio laikraščiu domėjosi ir kita Norvegijos žiniasklaidos grupė "Schibsted", kuri yra įsigijusi 67 proc. Lietuvos bendrovės Žurnalų leidybos grupė akcijų.

"Orkla" yra viena didžiausių Norvegijos bendrovių, jos pajamos pernai buvo 14,17 mlrd. litų, bendrovėje dirbo apie 35 tūkst. darbuotojų.

Vienas iš koncerno padalinių "Orkla Media" yra vienas iš didžiausių Skandinavijos privačių žiniasklaidos grupių, valdančių dienraščius, žurnalus, elektroninės žiniasklaidos priemones. Ši grupė vysto veiklą Skandinavijoje, Lenkijoje, Baltijos šalyse ir Ukrainoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją