„ŽAS“ pirmajai dvikovai ruošiasi labai nuoširdžiai. „Atsinešim gitaras ir būgnus, pasikvietėm dar du muzikantus metalistus - Tarailą iš „Regredior“ (gitara) ir Paulių (bosinė gitara). Pagrosim dainų iš senosios savo kūrybos, pavyzdžiui, pirmąją „ŽAS“ dainą „Debilas ir bažnyčioje debilas“. Beje, šios dainos pavadinimą specialiai šiai NML kovai pakeitėm į „Delfinas ir bažnyčioje delfinas“. Ji bus dedikuota mūsų oponentui. Pažiūrėjom, kad dainos tekstas aktualumo neprarado net praėjus 10 metų,- pasakojo Choras.

"Na, o jei reikia tiksliau nusakyti mūsų požiūrį į „Delfinus“, tai pacituosiu Tru Sabaką : „Visą laiką jiems norisi duoti į snukį, nors ir nežinia už ką“. Ar laimėsim, ar ne - vis tiek norisi į dūdą duot, žodžiu, kaip futbole - visos kovos persikelia į rūbinę. Tokie jau mes, tie skandalingieji „Žasai“, - dėstė Choras.

„Delfinai“ praėjusį NML sezoną įrodė, kad juos įveikti nėra taip paprasta - nugalėję tokius konkurentus, kaip „Biplan“, „Inculto“, „Mokinukės“ bei kitus, užėmė antrąją vietą. „Džiaugiamės, kad ir šiemet dalyvaujam NML profesionalų kovose, nes tai - puiki galimybė pasirodyti didžiulei auditorijai, tobulėti, -sakė Stano,- visi „Delfinų“ pasirodymai NML bus skirtingų muzikos stilių, kviesime netikėtų svečių, o scenoje išgirsite vis daugiau „gyvų“ instrumentų, be to, pasikeitė mūsų gitaristas, dabar su mumis groja Alvidas su kuriuo puikiai sutariame“.

Paklausti, kaip jaučiasi prieš dvikovą su „ŽAS“, muzikantai sakė: „Jaučiamės puikiai, pasitikime savo ir klausytojų jėgomis, be to, iš tiesų pasiilgom NML,-sakė Stano,- šiaip bus labai įdomu pažiūrėti, kaip „ŽAS“ gros „gyvai“, nes paskutinį kartą juos grojančius „gyvai“ teko matyti prieš 10 metų, per „Roko maršą“, kai jie grojo sunkųjį roką... Man labai patiko,“- šypsosi „Delfinų“ lyderis.

Tad ar Stano su kompanija išsigąs „ŽAS“ų, pamatysime sekmadienį.

Kitose „Nacionalinės muzikos lygos“ profesionalų kovose dalyvaus „Jonis“, „Inculto“, Alanas Chošnau, „YVA“, Amberlife, Gintarė, „Balius“, „Mokinukės“, Deivis ir Irena Starošaitė. Tačiau ne visi minėtieji dalyviai dalyvaus NML kovose iki pat varžybų sezono pabaigos.

Keturi silpniausi, mažiausiai žiūrovų balsų pelnę muzikantai, turės savo vietas divizionuose užleisti kitoms žvaigždėms. Pretendentus į Lygą žiūrovai matys kiekvienų varžybų pabaigoje vyksiančiose „Va Bank“ kovose. Stipriausi šių kovų dalyviai po naujųjų metų iš divizionų galės išstumti sėkmės pritrūkusius profesionalus ir siekti didžiojo NML prizinio fondo, kurio vertė ir vėl viršija pusę milijono litų.

Šaltinis
Nacionalinė muzikos lyga
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją