“Pamatėm, kaip galima pailsėti ir kokių nuotykių įmanoma patirti Baltijos pajūryje – kitais metais galbūt važiuosime į Turkiją ir iš ten rengsime panašią laidą”, - baigiantis vasaros projektui, kylančiomis idėjomis dalijasi jo autorius, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas.

Laidos kūrėjai per tą laiką, kai kūrė laidą, sako suvokę, jog nepaisant jų didelio – 25 metų - amžiaus skirtumo, jie abu yra labai panašios pasaulėžiūros ir apskritai turintys daug ką bendro.

“Tai buvo nuostabiai praleistas laikas su dideliu žurnalistikos autoritetu. Nors visą vasarą dirbau, nesijaučiu pavargus”, - prisipažįsta gražiausios Lietuvos moters titulą prieš keletą metų pelniusi Ilona. Tiesa, ji neslepia, kad žurnalisto duona, nors ir gardi, bet jai visgi sunkokai įkandama: “Na, kokia iš manęs žurnalistė!?, – savikritiškai pastebi I. Penkauskienė. - Turėjau gerą mokytoją ir labai stengiausi, tačiau supratau, kad man dar ne vieną pamoką iš Henriko reikėtų gauti...”

Per tą laiką, kai buvo kuriamas projektas “10 dienų prie jūros”, ponia Ilona džiaugiasi aplankiusi daugybę gražių Lietuvos vietų ir daug dalykų dariusi pirmą kartą savo gyvenime. “Pirmą kartą buvau Jūros šventėje, pirmą kartą laivu išplaukiau į atvirą jūrą, pirmą kartą apsilankiau nuostabioje vietoje – Kintuose, - patirtais įspūdžiais dalijasi moteris. - Su Henriku taip puikiai sutarėm, kad Palangos J. Basanavičiaus gatvėje, išvydusi mergaitę, darančią tatuiruotes, nusprendžiau įsiamžinti užrašą “Aš myliu Henriką Vaitiekūną". Deja, tatuiruočių meistrė perspėjo, jog tokiai frazei išrašyti prireiks gero pusdienio, tad nusprendžiau tiek nesikankinti ir pasirinkti paprastesnį man pasiūlytą variantą – išsitatuiruoti savo zodiako ženklą. Tai buvo dar vienas “pirmas kartas” – pirmoji mano tatuiruotė”.

Kokie nuotykiai Henriko ir Ilonos laukė paskutinę dieną, praleistą prie jūros, žiūrovai išvys kitą ketvirtadienį, rugsėjo 8 dieną, 21.20 val. per BTV.