Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimas buvo taikomas ne pareiškėjui - ne įmonei, kuri kreipėsi į teismą, o Lietuvos retransliuotojams. Tad sprendimas - taikomos sankcijos - jokių teisinių pasekmių pareiškėjui, kuris yra Jungtinės Karalystės bendrovė, nesukelia“, - BNS informavo Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė - Baltaduonė.

Ji nurodė, jog teismas vadovavosi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu analogiškoje byloje, tad skundas atmestas kaip nepagrįstas.

Sprendimą laikinai drausti „Ren TV Baltic“ laidas komisija priėmė pernai sausį, ekspertams nustačius, jog laidoje „Paklydimo teritorija“ buvo tendencingai ir šališkai skleidžiama informacija apie įvykius Ukrainoje, kurstomas karas ir neapykanta ukrainiečiams ir teisėtai Ukrainos valdžiai, Ukrainos suverenumą ir vientisumą remiančioms ES ir NATO valstybėms.

Vilniaus apygardos administraciniam teismui sankcionavus šį sprendimą, visi Lietuvos Respublikoje televizijos programą „Ren TV Baltic“ retransliuojantys retransliuotojai, laikinai – 3 mėn. – buvo įpareigoti neretransliuoti rusiškų šios programos dalių.

„Baltic Media Alliance Ltd.“ yra Jungtinėje Karalystėje licenciją televizijos programoms į Lietuvą transliuoti turintis transliuotojas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)