Antradienį Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotojas Julius Dautartas Seimui pristatė pakartotinai komiteto siūlomus kandidatus į šias pareigas. Kovo mėnesį pristatant šiuos kandidatus Seimui opozicijos atstovai suabejojo, ar šiems asmenims pavyks suderinti viešuosius ir privačius interesus.

A.Kaziliūnas šiuo metu dirba Lietuvos radijo ir televizijos komisijos patarėju elektroninių ryšių klausimais, o kandidatės į komisijos narius J.Narvilienės duktė yra UAB "Vakarų Lietuvos televizija" direktorė. Pati kandidatė nuo 1996 metų iki išrinkimo į Seimą 2000 metų rudenį vadovavo šiai televizijai, o 2001-2004 metais buvo Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja.

Anksčiau kandidate siūlyta Liudvika Meškauskaitė nuo 2004 metų yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybos narė.

Be to, Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvadose atkreipiamas dėmesys, jog Seime įregistruotos 48 parlamentarų Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, pagal kurias Lietuvos radijo ir televizijos komisijos administracijos darbuotoju negalėtų būti komisijos narys.

Jei Seimas pritartų šiems kandidatams, jie pakeistų du iš trijų komisijai atstovaujančius Seimo paskirtus - pirmininko pavaduotoją Bronislovą Šalkų ir nares Audronę Kosciuškienę bei Danguolę Skapaitę.

Šią komisiją iš viso sudaro trylika narių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją