Tyrimas „Kraujomaiša provincijos miestelyje: sesę prievartavę broliai atsilygindavo sausainiais, kai labai skaudėjo – pinigais“ sulaukė 139 tūkst. peržiūrų. 16 vaikų auginančioje šeimoje brolis su įbroliu seksualiai išnaudojo mažametę seserį, šešiolikmetė prieš mėnesį pagimdė, o kita nepilnametė, jei išgyvens, gimdys.

„Mano vyras pateko į apsimetėlių psichologų spąstus ir yra išnaudojamas: paliko šeimą, darbą ir išvyko statyti „laimės“ šventyklą.“ Su tokia problema į DELFI kreipėsi Rima, kurios pavardė redakcijai žinoma. (Po paslaptingų mokymų grįžo neatpažįstamas: metė žmoną, darbą ir išvyko statyti šventyklos „vadui““ (104 tūkst. peržiūrų).

Nepaisant vasaros sezono, kuris rugpjūtį jaučiamas labiausiai, DELFI neapleido ir svarbių geopolitinių temų, stebėjo pokyčius ne itin draugiško kaimyno teritorijoje. „Kokias pajėgas prie Baltijos šalių telkia Rusija ir kodėl?“ (74 tūkst. peržiūrų), Reikšmingi pokyčiai JAV Rusijos atžvilgiu: ką tai reikš Lietuvai“, šiuos klausimus kėlė DELFI autorius Vaidas Saldžiūnas. Lietuvos ir JAV požiūris sutampa labiau, nei bet kada anksčiau, aukščiausių JAV kariškių žvilgsnis pastaruoju metu krypsta ten, kur pirštu rodo ir Lietuva – į Rusijos pusę, rašo jis (94 tūkst. peržiūrų).

Skaitytojus jaudina sovietmečio realijos: specialiojo projekto „Tada ir dabar“ tekstai sulaukė 26 tūkst-45 tūkst. peržiūrų. Tekstas „Ką reiškia būti motina sovietmečiu: nenorėtumėte auginti vaikų“ buvo perskaitytas per 44 tūkst. kartų, „Puošėsi sijonais už 4,5 rublio ir „Marlboro“ plastikiniais maišeliais“ – per 35 tūkst. kartų.

Vilniaus gimdymo namai

Žinoma, savo dėmesio sulaukė ir kurorto naujienos. „Susiruošę į Palangą gali apsisukti: visi langai pasidabino tuo pačiu užrašu“ – 100 tūkst. peržiūrų, „Sugužėjusius į pajūrį poilsiautojus iš vandens veja kumščio dydžio gyviai“ (154 tūkst. peržiūrų).

DELFI verslas rugpjūtį daugiausiai dėmesio skyrė VP grupės skyryboms, planuojamam Vokietijos žemų kainų prekybos tinklo „Lidl“ atėjimui ir Kinijos ekonomikos problemoms.

Skaitytojams buvo įdomi objektyviai atspindėta VP grupės akcininkų skyrybų istorija ir vis atsirandančios naujos detalės. Ugnės Karaliūnaitės straipsnisVP skyrybos. Pradėjo šiauštis tarp „Vilniaus prekybos“ akcininkų prabėgusi juoda katė“ perskaitytas 62 tūkst. kartų. Erikos Fuks rašinys „VP skyrybos. N. Numavičius atidengia savo kortas“ – 148 tūkst. kartų.

Nerijus Numavičius

DELFI skaitytojams pateikėme ir akcijų rinkose vykstančių įvykių analizę. Edgaro Savicko straipsnį „Kinijoje išaušo „Juodasis pirmadienis“ – panika keliasi į kitas šalis“ perskaitė 96 tūkst. kartų. Skaitytojams rūpėjo ne tik naujosios „Lidl“ parduotuvės, bet ir kainų Lietuvoje bei Lenkijoje palyginimas. Straipsnį „Lidl“ praneša apie svarbių statybų pabaigą“ perskaitė 79 tūkst., Rasos Lukaitytė-Vnarauskienės rašinį „Po apsipirkimo Lenkijoje: kainos bado akis“ – 99 tūkst. kartų.

Rugpjūčio mėnesį DELFI TV parodė net 126 tiesiogines transliacijas. Didelio žiūrovų dėmesio sulaukė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškos rungtynės rengiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui. DELFI auditorija turėjo galimybę tiesiogiai stebėti visas Kaune vykusio Europos šešiolikmečių vaikinų krepšinio čempionato rungtynes, Vilniaus centre vykusią „Vakarienę baltai“ ir naktinį „Nike“ moterų bėgimą.

DELFI sveikatos rubrikoje skaitytojai rugpjūtį ieškojo ne tik vasariškų temų. Dažnas dieną pradėdavo naujausiais tyrimais sveikos mitybos srityje, domėjosi, kaip numesti svorio, tačiau daugiausiai dėmesio sulaukė tikros, nesuvaidintos istorijos apie žmones, įveikusius ar vis dar kovojančius su jų gyvenimą sudrebinusia liga. Tai temos, po kuriomis skaitytojai siuntė savo užuojautą, linkėjo stiprybės, dalinosi patarimais. („Vėžį nugalėjusiai penkiametei – dar baisesnis smūgis“ (122 440 peržiūrų), „Euforija dėl ilgai laukto sūnaus gimimo tetruko akimirką: viena po kitos pasipylė blogos naujienos“ (116 889 peržiūrų), „Kauno medikai apie gimdyvės ir kūdikio mirtį: fatalinė komplikacija“ (161 625 peržiūros), „Susmuko išėjęs iš sporto klubo: kūnas siuntė ženklus, bet aš jų nesupratau“ (112 280 peržiūrų), „Vilnietės kraujo tyrimai nustebino net visko mačiusius medikus“ (150 147 peržiūros).

Tai temos, kurios ne tik įkvėpdavo kovoti, siekti svajonių, išlikti stipriems, tačiau ir atidžiau stebėti savo sveikatą – pamatyti simptomus, juos atpažinti, laiku kreiptis į medikus. Todėl kone kiekvieną straipsnį lydi didžiausių šalies klinikų, poliklinikų gydytojų komentarai, kuriais, DELFI skaitytojai jau spėjo įsitikinti, galima pasitikėti.

Rugpjūtį DELFI sporto skyriuje populiariausia buvo nauja rubrika „Eurobasket 2015“, skirta artėjančiam Europos krepšinio čempionatui. Mūsų krepšininkų draugiškas rungtynes su Suomija (24 tūkst. peržiūrų), Austrija (30 544), Turkija (29 tūkst.), Makedonija (38 470) ir Kroatija stebėjo ir analizavo DELFI reporteriai Mindugas Augustis, Paulius Garkauskas ir Rafaelis Achmedovas.
DELFI skaitytojus domino dvikovų Lietuva – Turkija (29 tūkst. peržiūrų), Lietuva – Olandija (53 812) ir Graikija - Lietuva (81 708) tekstinės tiesioginės transliacijos, trenerio Jono Kazlausko ir žaidėjų komentarai.

Jonas Kazlauskas

Intrigavo ir trenerio J. Kazlausko sprendimai atsisakyti krepšininkų Mariaus Runkausko, Roko Giedraičio (112 943 peržiūros) ir Ado Juškevičiaus paslaugų (49 525 peržiūros).

Neliko nepastebėtas Europos jaunučių (U16) krepšinio čempionatas Kaune (34 750 peržiūrų) ir Lietuvos rinktinės iškovoti bronzos medaliai.

Milžiniško dėmesio sulaukė Rūtos Meilutytės ir Giedriaus Titenio startai pasaulio plaukimo čempionate Kazanėje (Rusija) (177 471 peržiūra). DELFI skaitytojai labai domėjosi R. Meilutytės ir jos pagrindinės konkurentės rusės Julijos Jefimovos priešprieša (201 513 peržiūrų).

Rūta Meilutytė

DELFI pramogų kanale liepą itin didelio susidomėjimo sulaukė vienos skandalingiausių Lietuvos garsenybių – Marinos Bui ir „Agurkinių“ gaujos lyderio Sauliaus Velečkos vestuvės (154 tūkst. peržiūrų). Didelį skaitytojų susidomėjimą sukėlė vestuvių planuotojos Kristinos Kaikarienės ir pasipiktinusių jaunavedžių ginčas teisme (108 tūkst. peržiūrų). Netikėčiausia ir viena skaitomiausių rugpjūčio naujienų, kurią DELFI paskelbė pirmieji – žurnalistės Rūtos Mikelkevičiūtės nėštumas (130 tūkst. peržiūrų).

Marina Bui

Savo skaitytojams pasiūlėme ir išsamių istorinio pobūdžio straipsnių. Publikacija apie slapčiausias Vilniaus aukštuomenės nuodėmes taip pat sudomino didelį būrį pramogų naujienų vartotojų (beveik 130 tūkst. peržiūrų). Tekstas apie žiauriausias Vilniuje taikytas bausmes taip pat buvo itin skaitomas.

Rugpjūčio mėnesį GRYNAS.lt skaitytojai labiausiai skaitė tuos tekstus, kuriuose aprašėme vasaros pramogas gamtoje. Labiausiai skaitytojus sudomino tekstas - „Vyko į medžių lajų taką, pateko – į pragarą“ (172 tūkst. peržiūrų). Jame pirmą kartą aprašyti medžių lajų trūkumai ir pateikti konkretūs pasiūlymai, kaip juos spręsti. Kita daug dėmesio sulaukusi publikacija - „Konkurencija auga: naujam bokštui Lietuvoje nėra lygių“ (84 tūkst. peržiūrų). Šiame tekste aprašomas naujas turistų traukos centras – Labanoro girios apžvalgos bokštas.

Rugpjūčio mėnesį DELFI gyvenimas tęsė straipsnių ciklą apie dažnai užkulisiuose pasiliekančias politikų žmonas: I. Masiulienę (70 tūkst. peržiūrų), A. Guogienę (33 tūkst. peržiūrų). Taip pat kartu su skaitytojais džiaugėmės puikiomis naujienomis apie mūsų menininkų sėkmę ir dalinomės istorijomis apie žmones, kurie netausodami savęs kuria mažus ir didelius stebuklus.

Rugpjūtį DELFI turėjo 25 fotogalerijas, surinkusias per 1 mln. peržiūrų, pačios pouliariausios buvo:

- LRT naujojo sezono atidarymas ~4,1 mln. peržiūrų.

- Vikondos 25-metų jubilijus ~3,4mln. peržiūrų.

- Linksmybės naktinėje Palangoje ~3,2mln. peržiūrų.

Ru DELFI skaitytojams patiko išskirtinis išskirtinis interviu su rusu kino ir teatro žvaigžde Valentinu Gaftu. (17 tūkst. peržiūrų), turistų iš Rusijos pasakojimai apie Lietuvą (16 tūkst. peržiūrų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)