Tyrimas pradėtas esant įtarimų, kad "Porektus" platinamuose reklaminiuose pasiūlymuose pateikti teiginiai dėl svorio mažinimo naudojant preparatą H.C.A. gali būti klaidinantys, pranešė KT.

Vartotojams komplektas pasiūlymų svoriui numesti - vokas su laišku, reklaminis lankstinukas, reklaminis lapas - platinamas per pašto dėžutes.

Tai jau trečias Konkurencijos tarybos tyrimas dėl "Porektus" reklamų, skirtų metodams antsvoriui sumažinti, atitikimo Reklamos įstatymo reikalavimams. Už klaidinančius teiginius spaudoje reklamuojant M.Drozd lieknėjimo metodą 2004 metais "Porektus" buvo skirta 30 tūkst. litų bauda. Bendrovė šį KT nutarimą buvo apskundusi teismui, tačiau teismas skundo nepatenkino.

Šių metų kovą dėl reklamuoto prancūzų mitybos specialisto M.Montignaco metodo svoriui numesti "Porektus" už klaidinančią reklamą, įvertinus pažeidimo pakartotinumą, buvo nubausta 45 tūkst. litų bauda.

KT bendrovę buvo įpareigojusi nedelsiant nutraukti klaidinančios reklamos naudojimą bei nustatyta tvarka paneigti klaidinančią reklamą tuose leidiniuose, kuriuose ji buvo paskelbta.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją