Siaubo elementų turinčiame režisieriaus Jorgo Ludorfo (Jorg Luhdorff) trileryje vaidmenis kartu su vokiečių aktoriais kūrė lietuvių ekrano ir scenos žvaigždės Elvyra Žebertavičiūtė, Sigitas Račkys, Arvydas Dapšys, Jolanta Dapkūnaitė, Margarita Žiemelytė, Edita Užaitė, Marius Jampolskis, Artūras Orlauskas.

Žiūrovai filme lengvai atpažins kai kurias Vilniaus vietas: Šv. Onos bažnyčią, Architektų sąjungos pilaitę prie Žaliojo tilto, Katedros varpinę, Antakalnio karių kapines ir kt.

Baltijos televizija prieš savaitę jau rodė pirmąją šio filmo dalį "Žiurkės", kurioje buvo pasakojama apie Frankfurto miestą užplūdusius pavojingus graužikus. Filmo tęsinyje "Žiurkės-2" pasakojama apie tolesnius ir dar šiurpesnius įvykius.

Prieš metus sostinės gyventojai buvo informuoti, kad vokiečiai į Vilnių atsivežė net tris šimtus dresuotų žiurkių. Jų skaičius filme vizualiai padidintas - to buvo pasiekta kompiuterinės grafikos dėka. Pasak filmo kūrėjų, žiurkės buvo filmuojamos tik uždaruose paviljonuose, tad jokių galimybių pabėgti ar pulti žmones jos neturėjo. Filme vaidinę aktoriai sakė mielai bendravę su šiais graužikais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją