Pasak LNK kūrybos direktoriaus Lauryno Šeškaus, tiesioginei koncerto transliacijai bus surinkta visa Lietuvoje įmanoma moderniausia technika. Renginį keturių aukštų scenoje filmuos dešimt televizijos operatorių, dirbs keletas režisierių ir būrys jų asistentų. Laukiama, kad Vingio parke susirinks iki 10 tūkstančių žiūrovų, didžioji jų dalis renginį stebės po estrados kupolu.

Koncertą ves aštuonios vedėjų poros, tarp jų ir pirmieji LNK televizijos veidai - žurnalistai Nemira Pumprickaitė ir Darius Lukoševičius, pasirodę eteryje pirmąją LNK transliacijos dieną - 1995 metų gegužės 5-ąją.

Pasak vieno iš šventės rengėjų Arūno Valinsko, dvi su puse valandos truksiantis koncertas, kurios tiesioginę transliaciją matys ir LNK žiūrovai, bus improvizacijų septyniomis temomis popuri. Dainuos ne tik žinomiausios Lietuvos grupės ir solistai, bet ir krepšinio legionieriai, pasirodysiantys repo stiliumi. Nebus apsieita ir be liaudiškos muzikos atlikėjų - pirmoje koncerto dalyje koncertuos "Ventukų" ir "Jungėnų" kapelos.

Su visais atlikėjais repetuoja du choreografai, rengiantys įvairių šokio staigmenų, tarp jų - ir baletą roko stiliumi. Šventės akcentu turėtų tapti magijos teatro "Di Archi" pasirodymas, kurio metu numatoma... pradanginti žmogų. "Kol kas kandidatų į norinčius pradingti neturime, tačiau svarstėme, kad tai galėtų būti ir kai kurie politikai, kurių pradanginimas sukeltų daug džiaugsmo kitų partijų nariams", - juokavo A. Valinskas.

Kvapą gniaužiančius triukus žiūrovams žada bene pajėgiausia šiuo metu Lietuvoje ir Europoje kaskadininkų grupė "Vilkai", atlikusi pagrindinius triukus naujame amerikiečių kino filme "Dangaus karalystė". Taip pat renginyje netrūks riaumojančių motociklų, skraidančių sraigtasparnių ir kitokios technikos.

Nors šventė nežada tapti prisiminimų vakaru, LNK televizininkai originaliai primins savo pradžią. Prieš koncertą LNK televizija transliuos legendinio žaidimo "Taip. Ne", kuriuo LNK startavo prieš dešimt metų, specialią versiją. Joje žadama atkurti linksmą šios archyvinės laidos atmosferą, o viena iš žaidimo porų bus ir pirmoje laidoje rungęsi žurnalistai Gintaras Ruplėnas ir Julius Girdvainis.

Vakarą Vingio parke vainikuos LNK dešimtmečio himnas ir iki šiol Lietuvoje nematyta fejerverkų liūtis.

Rengėjai perspėja, kad koncertas bus mokamas - bilietai kainuos 10 litų. Ši simbolinė kaina turėtų užtikrinti pačių žiūrovų saugumą, kad į Vingio parko estradą neužklystų atsitiktinių "praeivių".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją