Krašto apsaugos ministerija (KAM) šeštadienį pranešė, kad Laisvės gynėjų dienos išvakarėse Seime „už tvirtą pilietinę poziciją, principingumą ir ryžtingus sprendimus, siekiant užkirsti kelią piktavališkam Lietuvos šmeižimui ir jos istorinių įvykių iškraipymui medaliu „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ bus apdovanotas uždarosios akcinės bendrovės „ Cgates“ generalinis direktorius Paulius Dambrauskas“.

KAM pranešime nurodoma, kad „Cgates“ praėjusių metų spalio 7 d. vakarą sustabdė PBK laidų transliaciją, reaguodama į spalio 4 d. per PBK parodytą laidą „Žmogus ir įstatymas“. Šioje laidoje buvo tendencingai pateikiami Sausio 13-osios įvykiai, šmeižiami Lietuvos žmonės, kovoję už tautos laisvę 1991 m. sausį. Sulaukusi pasipiktinusių žiūrovų skambučių, „Cgates“ priėmė sprendimą laikinai sustabdyti šio Rusijos kanalo transliaciją.

„Bendrovės „Cgates“ vadovas ir jo komanda, rizikuodami sulaukti didelės žiūrovų auditorijos nepasitenkinimo dėl prarastos galimybės žiūrėti mėgstamas laidas, pasielgė pilietiškai ir principingai, leisdami suprasti, kad panašūs išpuoliai prieš Lietuvą ir jos tautą nėra ir nebus toleruojami. Manome, kad šis poelgis, parodantis, kad kiekvienas mūsų esame pajėgūs pasipriešinti ir ginti žmogiškąsias ir savo tautos vertybes, yra vertas tokio apdovanojimo,“ – įsitikinęs J. Olekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (671)