Radijo ir televizijos komisijos direktorius Nerijus Maliukevičius DELFI sakė, kad trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje slapto balsavimo metu už tai, kad nacionaliniam transliuotojui būtų skirta sankcija balsavo 8 komisijos nariai. 4 komisijos atstovai buvo prieš sankcijos skyrimą.

Tam, kad sprendimas skirti sankciją būtų priimtas, už jį turėjo balsuoti 2/3 komisijos narių – t.y. 9 iš visų 13-os jos atstovų. Beje, vienas komisijos narys posėdyje nedalyvavo.

Pasak N.Maliukevičiaus, klausimas, ar bausti Lietuvos nacionalinį transliuotoją už rodytą per didelį kiekį reklamos, buvo svarstomas gana ilgai. Komisijos posėdyje paaiškinimus, kodėl taip atsitiko, pateikė ir pats Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis.

“Jis pateikė tokius paaiškinimus, kurie gana keistai skambėjo – esą filmų trukmę reikėtų skaičiuoti su reklaminiais intarpais”, - kalbėjo N.Maliukevičius.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija per daug reklaminių intarpų transliavo per tris gruodžio bei kovo mėnesiais rodytus filmus.

Visuomenės informavimo įstatymas nurodo, kad reklamos transliavimo trukmė tiesiogiai priklauso nuo filmo trukmės. Televizijos kanalas per filmą, trunkantį iki 45 minučių, negali iš viso transliuoti reklaminių intarpų; per filmą, kurio trukmė nuo 45 iki 90 minučių, gali transliuoti vieną, o per filmą, trunkantį nuo 90 iki 109 minučių - du reklaminius intarpus.

N.Maliukevičius spėja, kad neadekvatų įstatymo nuostatoms K.Petrauskio pasiaiškinimą galėjo nulemti tai, kad nacionaliniam transliuotojui iki šiol reklamos transliavimo trukmė tiesiog buvo neaktuali.

Radijo ir televizijos komisijos direktorius tikino, kad Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos programa toliau bus atidžiai stebima, o radus vėl panašių pažeidimų, komisijos narių sprendimas bus kitoks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją