Antradienį įsigaliojo Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas, pagal kurį PBK negali tris mėnesius transliuoti Rusijoje gaminamos produkcijos. Laikinai stabdyti rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą teismo prašė Lietuvos radijo ir televizijos (LRTK) komisija.

Ryte PBK dar rodė rusišką turinį, tačiau po pietų transliacijos nutrauktos.

Šiuo metu įsijungus kanalą matyti lentelė su užrašu „Gerbiami žiūrovai! PBK kanalas vykdo LRTK sprendimą, šiuo metu yra ruošiamas atnaujintas tinklelis. Žinių laidą „Lietuvos laikas“ žiūrėkite šiandien 20:00”.

„Atnaujinome PBK retransliacijas. Tai padarėme, kai LRTK priėmė sprendimą, kaip turi atrodyti PBK tinklelis. Kanalas tvarkosi gerąja linkme, šiuo metu nieko netransliuoja, vakare rodys tik vieną laidą – žinias. Tokia transliacija niekam žalos nebedaro ir atitinka LRTK sprendimus“, - DELFI teigė „Cgates“ generalinis direktorius Paulius Dambrauskas.

„Cgates“ laikinai nutraukė PBK retransliaciją praėjusią savaitę po skandalingos laidos „Žmogus ir įstatymas“ apie Sausio 13-ąją.

Pasak P. Dambrausko, antradienį PBK pažadėjo rodyti tik Europos Sąjungos šalyse gamintą turinį. „Cgates“ vadovas neslėpė po kanalo išjungimo sulaukęs ir nepatenkintų klientų skundų – dalis jų atsisakė bendrovės paslaugų. Tačiau esą buvo ir tokių, kurie į „Cagates“ atėjo būtent dėl principingos pozicijos PBK atžvilgiu.

LRTK vienbalsiai nusprendė, kad laidoje „Žmogus ir įstatymas“ buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)