„Šiemet „Lietuvos garbės” apdovanojimui yra nominuoti net 27 žmonės iš visos Lietuvos. Jie pretenduoja į apdovanojimus aštuoniose projekto nominacijose: „Metų pareiga”, „Metų pašaukimas”, „Metų žygdarbis”, „Metų optimistas”, „Metų drąsos vaikas”, „Metų kaimynas”, „Metų atsidavimas” ir „Metų geradarys”.

Kovo 28-ąją TV3 žiūrovai pamatys „Lietuvos garbės” apdovanojimų ceremoniją, į kurią bus sukviesti TV3 žiūrovų ir projekto komisijos narių – Lietuvos policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus, ponios Almos Adamkienės, rašytojos Jurgos Ivanauskaitės, „Išsipildymo akcijos” globėjos Nomedos Marčėnaitės, socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės, Panevėžio miesto garbės piliečio aktoriaus Donato Banionio, Arkikatedros klebono Ričardo Doveikos, dukart olimpinio ir pasaulio čempiono disko metiko Virgilijaus Aleknos, maestro Vytauto Kernagio ir europarlamentaro Aloyzo Sakalo – išrinkti nominacijų nugalėtojai, garbingiausi ir žymiausi šalies žmonės, dainuos herojų mėgstamiausios muzikos žvaigždės: Violeta Riaubiškytė ir Edmundas Kučinskas, Rytis Cicinas, Alanas Chošnau, Vytautas Kernagis, Geltona, Taja, Amberlife, „Delfinai”, „B’avarija” ir kiti”, – pasakoja TV3 žinių ir projekto „Lietuvos garbė” vedėja Aurelija Razmarataitė.

DELFI skaitytojai jau nubalsavo už savo herojus, jų išrinkti nominantai bus apdovanoti specialiais DELFI prizais.

Projekto „Lietuvos garbė” nominacijos ir nominantai:

METŲ PAŠAUKIMAS: Felčerė Ramutė Karpavičienė iš Bagotosios kaimo, Kazlų Rūdos savivaldybės; Šančių parapijos klebonas Virginijus Veprauskas iš Kauno; seniūnas Sigitas Stonys iš Vilkyškių miestelio, Pagėgių savivaldybės.

METŲ OPTIMISTAS: Nerijus Jasas iš Mažeikių; neįgalus sportininkas Saulius Bauras iš Elektrėnų; pensininkas Algimantas Varpučianskis iš Radviliškio rajono Prastavonių kaimo.

METŲ GERADARYS: Robertas Piečia iš Tauragės; išeivijos lietuvė Danguolė Navickienė; Bernardas Šaknys iš Vilniaus;

METŲ ATSIDAVIMAS: Zofija Gavėnienė iš Tauragės rajono Butkelių kaimo; Vidmantė ir Mindaugas Keršuliai iš Alytaus rajono Talokio kaimo; Lietuvos jūrų muziejaus jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas.

METŲ PAREIGA: Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojas Vladislavas Zapolskij; Vilniaus universiteto studentė Kristina Klevinskaitė;

Panevėžio „Šaltinio” vidurinės mokyklos mokytojos Daiva Kriščiūnienė ir Vaida Kuodytė.

METŲ KAIMYNAS: šiaulietis Artūras Visockas; Liudvikas Pleškys iš Biržų rajono Nemunėlio Radviliškio miesto; Ramūnas Ramoška iš Kaišiadorių rajono Anglininkų kaimo.

METŲ ŽYGDARBIS: Regina Gegužienė iš Alytaus; Zigmas Maziliauskas iš Šilutės; Saulius Rakauskas ir Algis Jankūnas iš Stavarygalos kaimo.

METŲ DRĄSOS VAIKAS: Henrikas Vilčinskas iš Šiaulių; Agnieška Mackevičiūtė iš Joniškio rajono Žagarės miesto; Evaldas Gotautas iš Telšių rajono Varnių miestelio. „Įspūdingoje apdovanojimų ceremonijoje „Lietuvos garbės” herojus įvertinsime specialiomis dailininko Andriaus Zakšausko iš juodo marmuro, metalo, aukso ir sidabro sukurtomis „Lietuvos garbės” statulėlėmis.

Taip pat herojų lauks ir staigmenos”, – pasakoja TV3 žinių ir projekto „Lietuvos garbė” vedėjas Marius Veselis.

„Lietuvos garbės” apdovanojimų ceremonija – Antrąją Šv. Velykų dieną, kovo 28-ąją, 19.00 val. per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją