Trečiadienį Radijo ir televizijos komisija (RTK) pirmą kartą savo veiklos istorijoje spręs, ar taikyti sankcijas Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.

"Mums iš tiesų atrodo keista, kad visuomeninis transliuotojas pagal reklamos apimtis lygiuojasi į komercinius. Jis turėtų būti pavyzdys kitoms televizijoms, tačiau dabar gaunasi kiek kitaip", - BNS sakė RTK administracijos direktorius Nerijus Maliukevičius.

Pasak jo, per daug reklaminių intarpų Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija transliavo per tris gruodžio bei kovo mėnesiais rodytus filmus.

"Didelė tikimybė, kad televizijai bus skirtas tik įspėjimas, nes tokio pažeidimo iki šiol transliuotojas nebuvo padaręs", - sakė RTK teisininkas Viktoras Popandopula.

Jo teigimu, administracinių teisės pažeidimų kodeksas už reklamos apribojimų nesilaikymą taip pat numato galimybę skirti 1-3 tūkst. litų baudą televizijos vadovui.

Visuomenės informavimo įstatymas nurodo, kad televizijos kanalas per filmą, trunkantį iki 45 minučių, negali transliuoti reklaminių intarpų, per filmą, kurio trukmė nuo 45 iki 90 minučių, gali transliuoti vieną, nuo 90 iki 109 minučių - du reklaminius intarpus. Didėjant filmo trukmei, leistinos reklamos intarpų kiekis didėja.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją