Ne visi nominacijų laimėtojai panoro savo prizus atsiimti patys, kai kurie - Alfredas Pekeliūnas, Algirdas Brazauskas ir Rolandas Paksas – tai pavedė padaryti savo patikėtiniams. Rolando Pakso, laimėjusio “Metų akibrokšto” nominaciją, atstovai Evaldas Vaitkus ir Antanas Terleckas DELFI žurnalistams taip pat įteikė simbolinę dovaną – didžiulį rėtį – kad, pasak jų, geriau sektųsi atsijoti grūdus nuo pelų.

“Metų nusivylimo” nominacijos laimėtojas Vilniaus meras Artūras Zuokas pats atsiėmė prizą ir visiškai neatrodė nusiminęs. “Į viską reikia reaguoti su humoru”, - sakė jis.

“Metų ambicijos” nugalėtoja Žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė, atsiimdama prizą, sakė, labai rimtai vertinanti savo pasiekimus Prezidento rinkimuose. “Tai nebuvo vien tuščia ambicija”, - sakė K.Prunskienė ir tai patvirtindama padovanojo DELFI ir “Be tabu savaitės” žurnalistams “Napoleono” brendžio butelį.

Metų atradimas - KGB rezervistai - prizas įteiktas “Atgimimo” vyr.redaktorei Indrei Makaraitytei, nepabijojusiai paviešinti faktų apie KGB rezervui priklausančius aukštus pareigūnus.

Metų nusivylimas - Vilniaus meras ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas už pabėgimą į Lenkiją ir kt.

Metų akibrokštasRolandas Paksas už Prezidento kadenciją, o labiausiai už J.Borisovo paskyrimą savo patarėju.

Metų žygdarbis – penkiakovininkas Edvinas Krungolcas už tai, kad padėjo penkiakovininkui Andrejui Zadneprovskiui laimėti sidabrą Atėnų olimpinėse žaidynėse, paaukodamas savo asmeninį rezultatą.

Metų patriotas – premjeras Algirdas Mykolas Brazauskas už nuopelnus savo partijai ir ištikimiems bičiuliams.

Metų žvaigždė – Seimo vicepirmininkas Alfredas Pekeliūnas už nuoseklų protavimą.

Metų idėja - Angeliukų skulptūros Vilniuje (Vilniaus savivaldybės akcija “Vilnius su šypsena”), prizas bus įteiktas menininkui Vaidui Ramoškai ir Vilniaus savivaldybei.

Metų pokštas - Michaelo Jacksono dalyvavimas Eurovizijoje. Prizas įteiktas įdėjos autoriams, prisistačiusiems kaip DJ Algimantas ir DJ Remigijus.

Metų ambicija – Žemės ūkio ministrė bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos primininkė Kazimira Prunskienė už beveik tapimą prezidente.

Metų pasiekimas - Lietuvos įstojimas į Nato ir Europos Sąjungą. Simbolinis prizas galėtų būti paskirtas visiems Lietuvos piliečiams, balsavusiems referendume už ES ir išrinkusiems į valdžią tuos, kurie atvedė šalį į šias svarbias organizacijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją