Pirmasis šioje nominacijoje –
Vladislavas Zapolskis
, Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Operacinio vadovavimo dalies operacijų vadovo padėjėjas.

„Šis pareigūnas vadovavo ugniagesiams gelbėtojams, kurie išgelbėjo laužtuvo persmeigto žmogaus gyvybę. Ypač sudėtingomis sąlygomis, panaudodami hidraulinę įrangą ir diskinį pjūklą jie nupjovė laužtuvą. Tai buvo unikali ir ekstremali gelbėjimo operacija, kurią sunkino tai, kad veikti reikėjo labai atsargiai, labai ankštoje ir tamsioje patalpoje, o kiekvienas netikslus judesys galėjo baigtis žmogaus mirtimi. Jau niekas neteikė vilčių, kad žmogus gyvens, tačiau Vladislavas Zapolskij nenuleido rankų ir šiandien džiaugiasi išgelbėta žmogaus gyvybe”, – nominanto žygdarbį pristato TV3 Žinių ir projekto „Lietuvos garbė” vedėja Aurelija Razmarataitė.

„Antroji „Metų pareiga” nominacijoje – būsimoji medikė šeštakursė Vilniaus universiteto studentė Kristina Klevinskaitė.

„Kristinos profesionalumo ir greitos reakcijos dėka septyniolikametė mergina Nida Kučinskaitė dabar džiaugiasi turinti abi rankas, nors galėjo likti neįgali visam gyvenimui. Per atsitiktinumą nelaimės vietoje buvusi medicinos studentė išsaugojo nutrauktą merginos ranką, kurią vėliau sėkmingai prisiuvo mikrochirurgai”, – antrąją nominatę pristato TV3 Žinių ir projekto „Lietuvos garbė” vedėjas Marius Veselis.

Trečiosios „Lietuvos garbės” nominacijos „Metų pareiga” herojės – Panevėžio „Šaltinio” vidurinės mokyklos mokytojos Daiva Kriščiūnienė ir Vaida Kuodytė.

„Šios pedagogės Kūčių išvakarėse apsaugojo nuo nelaimės 48 žmones, tarp jų 44 moksleivius. Kai ekskursijos metu greitkelyje Vilnius – Panevėžys vairuotojas prarado sąmonę, mokytoja Vaida sugebėjo per akimirką vairą perimti į savo rankas ir suvaldyti nuo kelio riedantį autobusą. Mokytoja Daiva, pamačiusi, kad situacija prie vairo kontroliuojama, puolė raminti išsigandusių ir į priekį besibraunančių panikos apimtų vaikų. Tik greitos moterų reakcijos ir atsakomybės už vaikus, mokyklą ir daugelį šeimų aplenkė didžiulė nelaimė”, – nominantes ir jų žygdarbį pristato TV3 Žinių ir projekto „Lietuvos garbė” vedėja Aurelija Razmarataitė.

Šias nepaprastas gerumo ir atsidavimo kupinas paprastų žmonių istorijas vertins TV3 Žinių projekto „Lietuvos garbė” komisija: Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, ponia Alma Adamkienė, rašytoja Jurga Ivanauskaitė, „Išsipildymo akcijos” globėja Nomeda Marčėnaitė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, Panevėžio miesto garbės pilietis aktorius Donatas Banionis, Arkikatedros klebonas Ričardas Doveika, dukart olimpinis ir pasaulio čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, maestro Vytautas Kernagis, europarlamentaras Aloyzas Sakalas ir TV3 televizijos žiūrovai.

Taip pat išrinkti savo „Lietuvos garbės” herojų gali ir naujienų portalo DELFI lankytojai. Jų pagerbtam ir įvertintam herojui bus įteiktas specialus DELFI prizas. Penktoji TV3 Žinių projekto „Lietuvos garbė” nominacija „Metų pareiga” – kovo 1 dieną 19.10 per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją