Radijo ir televizijos komisija, anksčiau dalyvius perspėjusi dėl signalo siuntėjo - J.Varno Vilniaus radijo studijos - reputacijos, konkurse dėl 96,8 megaherco (MHz) dažnio sostinėje sulaukė vienintelės paraiškos - to paties J.Varno valdomos teleradijo kompanijos "Hanza" pasiūlymo, BNS informavo komisijos teisininkas Viktoras Popandopula.

Anot jo, dėl to, ar suteikti šį dažnį minėtai bendrovei, komisija spręs trečiadienio posėdyje. Pasak teisininko, dar neaišku, kokį sprendimą priims komisija.

Konkursas buvo skelbtas dėl galimybės naudotis vienintelio privatus radijo siuntėjo Lietuvoje J.Varno Vilniaus radijo studijos paslaugomis.

Teleradijo kompanija "Hanza" anksčiau yra ne kartą patekusi į Radijo ir televizijos akiratį, nusiskundimų komisija yra sulaukusi ir dėl J.Varno Vilniaus radijo studijos, kuri dažnai esą transliuotojams neatskleisdavo siuntimo paslaugų įkainių.

Komisija yra pastebėjusi, kad du transliuotojai, naudojęsi J.Varno radijo studijos paslaugomis, "Hot FM" ir "Vox Maris" anksčiau nutraukė veiklą, be to, komisija gavo nusiskundimų, kad siuntimo kaina buvo neproporcinga.

Radijo ir televizijos komisija anksčiau konkurso dalyvius perspėjo, kad J.Varno Vilniaus radijo studija transliuotojams, pagal gautus skundus, nėra linkusi atskleisti informacijos apie jos teikiamų paslaugų kainas. Ryšių reguliavimo tarnyba anksčiau nenustatė, kad bendrovė būtų pažeidusi Elektroninių ryšių įstatymo nuostatas.

Šią vasarą norinčiųjų transliuoti programą šiuo dažniu neatsirado - Radijo ir televizijos komisija birželį konkursą pripažino neįvykusiu.

Dažnis sostinėje atsilaisvino balandį, kai buvo panaikinta finansinių sunkumų slegiamos radijo stoties "Hot FM" licencija. Dar anksčiau šiuo dažniu Vilniuje buvo transliuojama dabar nebeveikianti radijo stotis "Vox Maris", jos programų transliacija nutraukta 2009 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)