Ministerija teigia, kad „nutarta pasinaudoti pirkimo sutarties punktu, skelbiančiu, jog užsakovas turi teisę vienašališkai nutraukti sutartį, jei teikiamos paslaugos tampa nebereikalingos.”

L. Ulevičius, kuris yra ir Vyriausiosios rinkimų komisijos narys, savo tinklalapyje nurodo išeinantis atostogų.

„Tas sprendimas brendo jau senokai, apie sistemines Lietuvos ryšių su visuomene rinkos problemas ir priežastis esu daug kartų viešai kalbėjęs ir rašęs, o į natūralią paskirto biudžeto ribą atsimušęs Aplinkos ministerijos projektas kartu yra puiki proga sustoti ir apmąstyti, ar tikrai verta savo jėgas švaistyti rinkoje, kurioje dominuoja vokelių žiniasklaidos tradicijos?”, rašo jis.

L.Ulevičius pakliuvo į galimo viešųjų ir privačių interesų skandalo, kurį pats sukūrė savo rankomis, epicentrą. Socialiniame tinkle "Facebook" jis nusiuntė asmeninį laišką vienam Darbo partijos lyderių Vytautui Gapšiui ir paprašė asmeniško susitikimo, kad pasirūpintų viešųjų ryšių bendrovės, kurioje dirba, reikalais.

L.Ulevičius V.Gapšiui aiškino, jog bijo naujos Aplinkos ministerijos valdžios "neadekvačių veiksmų", ir nori, kad politikas tuo pasirūpintų.

L.Ulevičius teigia tik „trolines" V.Gapšį.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija dėl L. Ulevičiaus veiksmų pradėjo patikrinimą.

Sutartis tarp Aplinkos ministerijos ir L. Ulevičiaus buvo pasirašyta 2010 metų birželį. Paslaugų turinys apėmė strateginių viešųjų ryšių konsultacijų teikimą, ryšių su visuomene strategijos rengimą, krizinių situacijų valdymą, ryšių su žiniasklaida vystymą, bendravimo su žiniasklaida mokymus, komunikacinių kampanijų rengimą ir t.t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)