Buvęs LRT žurnalistas V.Žukas sako, kad siūlymo vadovauti savaitraščio “Laikas” redakcijai jis sulaukęs prieš dvi savaites. Vyriausiuoju savaitraščio redaktoriumi V.Žukas dirba nuo gruodžio 8-osios.

“Priėmiau šitą pasiūlymą, todėl kad man pasirodė, kad pasiūlymas yra geras dėl ideologinės ir politinės laisvės”, - spaudos konferencijoje pristatydamas savo vadovaujamą leidinį žurnalistams tvirtino V.Žukas.

V.Žuko žodžiais, tariantis dėl naujo darbo savaitraščio steigėjai jį užtikrino, kad redakcija turės veiklos laisvę su sąlyga, kad leidinyje nebus meluojama. “Šita pozicija man yra priimtina, aš ja vadovavausi penkiolika metų dirbdamas LRT”, - aiškino V.Žukas.

Be to, V.Žukas tikina teiravęsis, koks yra Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho ryšys su leidžiamu leidiniu. “Savaitraščio akcininkų atstovas Danas Arlauskas mane užtikrino, kad V.Uspaskichas nėra leidinio akcininkas”, - kalbėjo “Laikas” naujasis redakcijos vadovas.

Anot naujo “Laiko” vyriausiojo redaktoriaus, savaitraščio akcininkai prašę, kad leidinys taptų patrauklus ir įdomesnis. Todėl nutarta, kas nuo šiol savaitraštis turės naują rubriką – “Erotika”. Rubrikos puslapiuose bus spausdinamos publikacijos, susijusios su pasaulio kultūrų ir civilizacijų istorija. ”Tai gali būti nemažiau intriguojantis daiktas. Aš šituos dalykus išmanau,” - komentavo redaktorius, perspėjęs, kad šituose straipsniuose bus vengiama kičo ir bulvaro, su kuo dažniausiai, jo nuomone, ir yra siejamos erotikos temos.

Į savaitraščio turinį ketinama įtraukti ir skaitytojų atsiliepimus apie patį leidinį. V.Žuko teigimu, bus spausdinami ne tik teigiami atsiliepimai, bet ir neigiamos nuomonės. “Mes norime tikrai parodyti, kad esame atviri visuomenei. Neturime kompleksų”, - kalbėjo V.Žukas.

Savaitraščio redaktorius teigia sieksiąs, kad nuo naujų metų vasario mėnesio leidinys pastorėtų ir ateityje būtų spausdinamas ant kokybiškesnio popieriaus. Anot V.Žuko, ateityje leidiniui talkinti sutiko Tomas Šernas, Niujorke leidžiamo savaitraščio “Darbininkas” redaktorius Julius Keleras bei Vilniaus dailės akademijos rektorius Rimvydas Kepežinskas.

“Tikrai norėčiau, kad mūsų savaitraštis būtų be prietarų, objektyvus, aktyvus, reaguojantis į visas aktualijas. Gal net netradiciškai, nenuvalkiotai. Mūsų negąsdina jokios temos. Politiškai ideologiškai iš tikrųjų aš stengsiuosi išlaikyti pusiausvyrą ir tarp dešinės, ir kairios, ir tarp centro”, - savaitraščio ateities turinio viziją pasakojo V.Žukas.

DELFI primena, savaitraštis “Laikas” yra leidžiamas 31 tūkst. egzempliorių tiražu ir platinamas visoje Lietuvoje. Teigiama, kad laikraštis priklauso su V.Uspaskichu siejamai bendrovei. Iki šiol “Laiko” vyriausiąja redaktore ir bendrovės direktore dirbo Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė

Iki lapkričio 30 dienos V.Žukas dirbo Lietuvos radijuje, kur rengė savo autorines laidas. Tačiau po to, kai lapkričio pradžioje žurnalistas laidoje "Rudens studija su V.Žuku" Europos Komisijos komisarę Dalią Grybauskaitę įvardijo kaip netradicinės seksualinės orientacijos atstovę, žurnalistui teko palikti Lietuvos radiją.

Pati D.Grybauskaitė tokį V. Žuko elgesį vadino nepadoriu, o jo žodžius - prasimanymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)