„Mes sutinkame, kad autoriams reikia atlyginti. Tačiau bėdos prasidėjo, kai LATGA-A nuo šių metų sausio 1 d. nustatė naujus autorinio atlyginimo už viešą muzikos kūrinių atlikimą viešbučių, motelių, poilsio namų, sanatorijų ir pan. kambariuose bei palatose tarifus ir jų apskaičiavimo tvarką“, – dėsto Eglė Dilkienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė.

LATGA-A Muzikos kūrinių skyriaus vedėjo pavaduotojas Arvydas Adamonis aiškina, kad viešbučių požiūris, esą jei kambaryje niekas negyvena ir nežiūri televizoriaus, tai ir autoriams mokėti nereikia, klaidingas.

„Europos Teisingumo Teismas dviejose bylose dėl mokesčių už viešbučių kambarius yra pasisakęs, kad teisė viešai skelbti muzikos kūrinius apima ir teisę padaryti juos viešai prieinamus. O tai reiškia, kad jeigu TV signalas pasiekia viešbučio kambarį, vadinasi, kūrinys jau buvo padarytas viešai prieinamas ir atlygį autoriams reikia mokėti. Ir nesvarbu, kad kambarys stovi tuščias ir niekas neįjungė televizoriaus. Atlygis autoriams vis tiek turi būti mokamas”, - aiškina A. Adamonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)