„Po beveik metus trukusių investicijų ir pertvarkymų, žiūrovai pamatys visiškai naujos kokybės modernią televiziją. Pradėję veiklą iškart dviejuose pagrindiniuose šalies miestuose, ketiname aktyviai siekti savo tikslo – Lietuvoje sukurti patrauklių regioninių televizijų tinklą “, - sakė naujojo „5 kanalo” direktorius Linas Ryškus. Net valandos trukmės parengtą filmą apie šios televizijos pristatomas naujoves ir pasikeitimus žiūrovai galės išvysti rytoj, antradienį, 21 val.

Pirmą „5 kanalo” sezoną žiūrovai matys išsamias žinių laidas, kurios tapo kur kas ilgesnės, mat pasipildė reportažais iš Kauno. Žiniose išliks bendros Lietuvos aktualijos, verslo žinių rubrika, kriminalai, o penktadieniais – ir kultūrinė rubrika „Savaitgalis“. Kasdien 19 val. „5 kanalo“ žiūrovams bus rodomi populiariausi užsienio vaidybiniai filmai bei serialai, o pristatomoms naujausioms autorinėms laidoms skirtas kiek vėlesnis, taigi ir patogesnis laikas.

„Stengiamės išsiskirti iš kitų kanalų gausybės, tad iš visų užsienio televizijų surinkome visa, kas geriausia ir įdomiausia Lietuvos žiūrovui. O savo ruožtu, mūsų auditorijai parengėme naujausių autorinių, publicistinių laidų su garsiausiomis lietuviško ekrano žvaigždėmis“, - sakė L. Ryškus.

Žiūrovai, stebėdami „5 kanalo“ naujas autorines laidas, išvys gerai pažįstamus veidus: Nijolę Oželytę, Raigardą Musnicką, Gabiją Ryškuvienę ir kitus, kurie ves intriguojančias pokalbių laidas, bedraus su žymiais žmonėmis ar nagrinės šiandienos aktualijas.

Remiantis Lietuvos rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup“ atliekamo „TV metrų“ tyrimo duomenimis 2004 m. „Vilniaus televiziją“ žiūri net 34 proc. Vilniaus gyventojų. „Vilniaus televizija“ buvo įsteigta 1994 metais, bendradarbiaujant su Maskvos televizijos kanalu „TV-6“. Šių metų sausio pradžioje „Vilniaus televiziją“ už 2,3 mln. litų įsigijo „Rubicon group“, perimdama 100 proc. akcijų paketą. Šių metų pavasarį „Rubicon group“ įsigijo Kauno TV transliuotoją „AR TV“.

Į „Vilniaus televiziją“, prie kurios buvo prijungta „AR TV“, „Rubicon group“ investavo jau 4 mln. litų. Už šias lėšas buvo atnaujinta televizijos techninė įranga, įrengta visiškai nauja studija, optimizuotas televizijos valdymas, suformuota nauja, patraukli TV programa.

2004 m. pirmąjį pusmetį, lyginant su pirmuoju praėjusių metų pusmečiu, „Vilniaus televizijos“ pajamos išaugo pusantro karto - nuo 0,67 mln. litų iki 1 mln. litų, o nuostoliai sumažinti net 4,8 karto – nuo 232 tūkst. litų iki 48 tūkst. litų.

„Rubicon group“ priklauso 20 įmonių, dirbančių pramonės, komunalinių paslaugų, nekilnojamojo turto ir pramogų verslo srityse. Įmonių grupei priklausančių įmonių turtas yra apie 150 mln. litų, iš viso jose dirba daugiau nei 1200 darbuotojų. 2003 metais „Rubicon group“ įmonių apyvarta buvo apie 205 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją