Spalio viduryje kadenciją baigiantis Seimas ketina priimti tokį nutarimo projektą "Dėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos sudėties".

Seimas šešeriems metams yra paskyręs tris tarybos narius: istoriką, žurnalistą Gediminą Ilgūną, rašytoją Jurgą Ivanauskaitę ir režisierių Saulių Vosylių. Tačiau parlamentas iki šiol nepaskyrė vieno savo deleguoto nario į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybą, nes rugpjūtį buvo nutarta netvirtinti rašytojo, Nacionalinės premijos laureato Petro Dirgėlos kandidatūros į tarybos narius.

Šiuo metu Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos nariai yra Prezidento paskirti Vilnius universiteto Lietuvių literatūros katedros docentas Marcelijus Martinaitis, dienraščio "Lietuvos rytas" vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas Rimvydas Valatka, Tautinių mažumų ir išeivijos departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Vidtmanas ir Atviros Lietuvos fondo direktorė Diana Vilytė.

Lietuvos mokslo taryba yra delegavusi Matematikos ir informatikos instituto sektoriaus vadovą, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorių Adolfą Laimutį Telksnį, Lietuvos meno kūrėjų asociacija - Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininką Gytį Lukšą, Lietuvos vyskupų konferencija - "Naujojo židinio-Aidų" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoją Vytautą Ališauską, Lietuvos švietimo taryba - mokslų daktarą, Botanikos instituto Kraštovaizdžio ekologijos laboratorijos vadovą Romą Pakalnį. Pastarasis yra Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos pirmininkas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją