Filmavimo aikštelės įrengtos šių miestų apylinkėse, į kurias dalyviai bus skraidinami malūnsparniais.

Sprendimas nefilmuoti laidos Pietų Afrikos Respublikoje priimtas dėl dalyvių saugumo. Projekto partneriai šioje Afrikos šalyje nesugebėjo įrengti filmavimo aikštelės pagal visus užsakovų keliamus saugumo reikalavimus.

Sibire NTV „Baimės faktorių” filmuos pirmą kartą. „Visi dalyviai vis kartoja, kad nori kuo daugiau "ekstrymo", adrenalino, didesnių išbandymų. Todėl Sibiras – pats tas. Dabar čia lyja, tuoj prasidės šalčiai, o dalyviai greitai sulauks ir pirmojo sniego”, - pasakoja „Baimės faktoriaus” redaktorė Alfija Rachmatulina.

Pirmą kartą su rusais „Baimės faktoriuje” varžysis ir Baltijos šalių atstovai – šeši lietuviai, keturi estai ir vienas latvis.

Kiekvienoje iš „Baimės faktoriaus” laidų su rusais varžysis ir vienas Baltijos šalies dalyvis. Vienoje serijoje dalyvaus trys vaikinai ir trys merginos. Dalyviams paliekama teisė emociškai ir psichologiškai veikti savo konkurentus, kad palaužtų jų kovinę dvasią.

Serija susideda iš trijų rungčių. Blogiausiai pirmoje rungtyje pasirodę vaikinas ir mergina iškrenta iš žaidimo ir nebepatenka į antrą raundą. Į trečiame ture varžosi du stipriausi dalyviai.

Šou rengėjai iki laidos pasirodymo eteryje slepia užduotis. „Galiu pasakyti tik tiek, kad pati bjauriausia serijos užduotis būna antroji. Tai, kaip mes vadiname, yra „šlykštumo konkursas”, – sako „Baimės faktoriaus” redaktorė. - Čia dalyviui reikia turėti daugiau psichinių jėgų, nei fizinių. Mūsų laidos istorijoje dalyviai valgė tarakonus, žiurkes, vaikščiojo visiškai apsinuoginę stebint krūvai žmonių”.

Trečioji, finalinė užduotis – pati sunkiausia. Tai – dalyvio valios ir baimių išbandymas. Pavyzdžiui, kuo ilgiau išsilaikyti prie skrendančio lėktuvo pririštoje siūbuojančioje statinėje. Kraują stingdančios „Baimės faktoriaus” užduotys – šio šou esmė. Dažnai vienos jos parengimas kainuoja apie 100 tūkstančių litų.

Dėl sprendimo „Baimės faktorių” filmuoti Sibire dalyviams vietoj saulės kremo teks pasiimti kremą, apsaugantį nuo šalto vėjo.

Dalyviai gavo keliasdešimties punktų sąrašą, ko prireiks besifilmuojant atšiauriajame Sibire. „Baimės faktoriaus” dalyviai turi pasiimti 3 žiemines striukes, 3 megztas kepures, po 3 kumštines ir pirštuotas pirštines, 3 šalikus, 2 slidininko kelnes, slidininko kombinezoną, džinsus, 3-4 marškinėlius ilgomis rankovėmis, sportbačius, neperšlampamus batus neslystančiais padais, 5 poras šiltų kojinių. Maža to, dalyvių kuprinėse turi būti po dvejas glaudes arba maudymosi kostiumėliai (dviejų dalių ir vientisas).

Labiausiai dalyvius išgąsdino penkioliktasis reikalingų daiktų sąrašo punktas – virdulys. „Baimės faktoriaus” Lietuvos komanda spėlioja, kokiomis sąlygomis teks gyventi minusinėje temperatūroje Sibire.

„Tegu bijo”, - linkėjimus lietuviams siunčia „Baimės faktoriaus” redaktorė Alfija Rachmatulina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją