Tarp „Donoro korteles” gausiančių LNK darbuotojų yra Livija Gradauskienė, Inga Valinskienė, Rimas Šapauskas, Donalda Meiželytė, Vilma Čereškienė, Rokas Žilinskas, Palmira Galkontaitė ir kt.

Rugsėjo 24 dieną į LNK eterį grįžta žurnalistas Marijonas Mikutavičius, nuo šiol penktadieniais vesiantis pokalbių laidą „Vakaras su Marijonu”.

Pirmąją pokalbių laidą Marijonas pristatys specialia dviejų valandų transliacija, kuri bus skirta aktualiai temai – organų donorystei. Laidoje dalyvaus žmonės, likę gyvi vien dėl to, kad kažkas jiems paaukojo savo organus, taip pat laukiantys transplantacijos, kad išgyventų.

„Organų donorystė pasaulyje – jokia naujiena, tačiau Lietuvoje iki šiol su šia problema palikta nuošaly. Pas mus trūksta donorų, o trūksta todėl, kad mūsų visuomenė turi susiformavusi neigiamą nuomonę dėl organų donorystės”, - sako Marijonas Mikutavičius.

Nacionalinio organų transplantacijos biuro duomenimis, šiuo metu apie 600 žmonių laukia donorų, o pernai buvo atliktos viso labo 95 organų transplantacijos.

„Vienas žmogus gali išgelbėti mažiausiai septynių gyvybes”, - sako biuro vadovė Asta Kubilienė.

Šiemet rugsėjo 18 – oji Europoje minima kaip Organų donorystės ir transplantacijos diena.

„Donorų korteles” planuojama įteikti pirmosios „Vakaras su Marijonu” laidos tiesioginio eterio metu.

Laidoje apie organų donorystę dalyvaus žinomi meno, kultūros ir sporto atstovai.

Olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė ėmėsi iniciatyvos suburti žinomiausius šalies sportininkus, kurie parodytų pavyzdį visiems žmonėms, tapdami organų donorais.

„Laidos „Vakaras su Marijonu” metu „Donoro korteles” turėtų atsiimti olimpiečiai Mindaugas Ežerskis, Egidijus Balčiūnas, Vida Vencienė, - pasakojo Daina, pati donore tapusi prieš porą metų. Prisidėti prie akcijos ketina Alvydas Duonėla, Andrejus Zadneprovskis, Ramūnas Vyšniauskas.

„Vakaras su Marijonu” – tiesiogiai iš klubo „Mamboclub”, penktadieniais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją